Daisypath - Anniversary

Saturday, May 21, 2011

Mesyuarat Agong Sistah2 Cun~


*Hello Blog !
Lama xupdate kamu!

Mari teruskan cerita...


Khamis tu lepas balik sekolah je...terus tukar baju~ Get ready to go to Negeri Sembilan untuk hantar my third sistar,Hani ke UITM Kuala Pilah...Quite penat la ari tu...dengan kepala pening disebabkan Exam Biology yg susah ari tu...

Then about 3:30pm kitorang bertolak...

Dalam kol 8:30 pm kitorang sampai Shah Alam,tido kt umah Pak Njang...
That night,he brought us makan malam at a restaurant...
Kt situ family Pak Njang my mom ate Otak-Otak..
For those who don't know what Otak-otak is,look at the pix below:


Then,tiba-tiba Pak Njang tanya aku soalan yg buat aq ngn Hani gelak...

" Kenapa nama dia otak-otak ? "
Maka,aku terdiam dan ketawa...

The answer is:
" Sebab dia tak da otak..."
Then I laugh again~

Mengikut kata Pak Njang...dalam Bahasa Inggeris panggil Brain-brain ...   =.="

The next day after Solat Jumaat kitorang ke Negeri Sembilan,tido kt umah Cik Ita...
Agak seram rumah itu...but ada sistar2 ku xda la seram sgt...kalau kitorang gelak,
hantu pon lari~
Sebelum tu,Abah singgah kt umah Cik Yah...then,kakak nk buat surprise dgn menghadirkn diri ke umah Cik Yah..but tak jadi sebab sesat...ngehehehe~
Oh well~macam mana pon kitorang bertemu di situ...gelak sampai tak ingat dunia dan tak ingat pemilik rumah itu...
Lepas lepak situ,baru kitorang pegi rumah Cik Ita kt Taman Bukit Mutiara...
Pastu,we decide to go to Jusco,nak watch Pirates of Carribean movie,but tak da rezeki,so jalan2 n makan steamboat je...

woot !



from left : me,my future brother-in-law and his cousin


Lepas tu balik la...tgk tv,citer The Chronicle of Narnia : Prince Caspian...then tido...

The next morning,
Went to UiTM Kuala Pilah yg sangat dalam...
Agak penat sebab sampai2 je dah jammed gila!
Sabo je la...

Habis je urusan balik umah terus...
Time singgah kt RnR Seremban,I bought a Strawberry Yoghurt at Cool Blog :


Go to http://www.coolblog.com.my/ for more info about this drink and other drinks!
The website is so cute !

Dalam kol 7:15pm,
HOME SWEET HOME~

As a conclusion, saya keseorangan sekarang...

will miss my sistars so much!




Lots of Love,
MizMaknae.


No comments: