Daisypath - Anniversary

Thursday, August 25, 2011

Kucing dan Lalat

Malam nie...
I'm going to type about cats and flies...

First skali...
Dahulukan kucing~

Al-kisah bermula di surau...
Time tu tgh bersemangat buat solat tarawikh...
Lepas habis tarawikh,buat solat sunat witir plak~
Lepas habis solat witir,baca doa...
hah! time baca doa tu la ada seekor anak kucing comel bermata bulat
telah mengganggu kekhusyukan aku membaca doa...
mata aku selalu nak kalih tengok dia main langsir surau...
COMEL SANGAT2 !!
rasa nak bawak balik je...
nasib baik mak dia ada kat surau tu...
mak dia pon comel !
Like mother Like daughter




Sekarang...Al-kisah pasal lalat...
Nak cita pasal sayap lalat je sebenarnya...

Benda ni pun aku dengar daripada Ustaz Sofi ( kalau x silap la... ) masa tazkirah bulan Ramadhan kat surau...sangat interesting !

----------

Once upon a time,anda sedang membancuh kopi di dapur...
Tiba2 lalat yang dah nazak beterbangan,
lalu jatuh ke dalam kopi tu...
apa reaksi anda ?
" arrgghh!! shit punya lalat! agak2 la nak mati dalam kopi aku! "
*ayat tu sebagai example je k~
Lepas tu...apa anda buat?
mesti terus buang lalat tu kan ?
Ha....di situ silapnya...
Jangan buang lalat tu terus!
Sebelum buang...celup lalat tu ke dalam minuman dulu...
*I know,kalu difikirkan memang disgusting
Then,throw it away!
" Kenapa mesti celup lalat tu dulu ?? "
FYI,Lalat sayap nie sangat magical...
sebelah sayapnya itu racun,sebelah lagi penawar kepada racun tu...
maka...kalau anda buang lalat tu terus...
xsemena2 la anda minum racun sayapnya!

Sekian,itu saja kisah for today!


Lots of Love,
MizMaknae.

No comments: