Daisypath - Anniversary

Thursday, September 29, 2011

Kasut.Shoes.

" Amboi...laju update "



Size agak kecil tapi still muat...buat camna,blom cuba blom tahu~
Next time will order a bigger size...
*mata bling-bling*


Lots of Love,
MizMaknae.

Tuesday, September 27, 2011

An enchanting witch.


Amanda Knox is an "enchanting witch", a woman with a "double soul" – part angel, part devil – her appeal hearing has been told by a lawyer representing the man Knox first accused of murdering Meredith Kercher.

Photograph released by the police and used in early news reports about the murder

The murder of Meredith Kercher occurred in Perugia, Italy, on 1 November 2007. Kercher, aged 21 at the time of her death, was a British university exchange student from Coulsdon, South London. She shared an upstairs flat with three other young women. She was sexually assaulted and stabbed, and property belonging to her was stolen.

People who are charged with the murder
From left : Raffaele Sollecito, Amanda Marie Knox and Rudy Hermann Guede



Lots of Love,
MizMaknae.



Monday, September 26, 2011

Anda cantik.Anda hodoh.

Apa-apa pun...
everyone is PRETTY with their own way...
Nobody sempurna !


Ya~Keep saying that this guy is "sotong",this girl looks like an alien or bla! bla! bla!
You can't change anything~
Awak pon bukan cantik sangat...
Perangai pon hodoh~ada hati nak kata kat org!
Tuih !!!





Lots of Love,
MizMaknae.

Friday, September 23, 2011

Sadness melanda.

Showdown Street Fest 2011 Korean Music Wave 2011 in Malaysia

Everything happen on September 24...

Urrgghh!!

I want to go so badly ~




Taeyang's long lost twin,Dennis is there~ *sob...sob...sob...


Paling sedih...Wish can tarik Stadium Merdeka,then letak depan rumah...
I can't meet all of them :

♥ GD&TOP (BIGBANG)
♥ Seungri (BIGBANG)
♥ Park Jung Min
♥ FT Island
♥ U-KISS
♥ 4minute
♥ Teen Top

Special Guest MC: 
♥ U-KISS's Kevin and Dongho



Lots of Sadness,
MizMaknae.

Thursday, September 22, 2011

In the end,days to smile will come.


Bwahahaha!
Background music....changed !
Aku dah addicted to U-KISS' songs~
I'm starting to like them MORE...
n baru nak kenal muka-muka dengan nama yang correct~
For now,yang senang dikenali...

♥ Shin SooHyun ( kena kenalpasti leadernya dulu ! Love him,Love his voice! )

♥ Shin DongHo ( maknae UKISS dan sama umur dengan aku... )

♥ ELI ( muka dia senang di identify )

♥ Hoon ( dia pon macam Eli,muka senang dikesan... )

Yang lain aku selalu keliru :

♥ AJ

♥ Kevin

♥ Kiseop

Mianhae...I'll try to identify u guys later ~


" Someday " song is the best from U-KISS
after Neverland...
I love the messages in this song ! 


*pasal ni je?

Lots of Love,
MizMaknae.

Friday, September 16, 2011

KPOP Twitter.


 두달만에 만들었던 몸..지금은 다시 홀쭉이ㅠㅠ..밤새가면서 운동은 어떻게 했는지..
시한번 만들어봐야지^^ㅋ

( Translate Leeteuk's twitter update yourself k ... )

Jang Geun Suk

“Is this the Twitter world, where whatever I upload becomes an article?? I 

won’t boast, so let me tweet, ok?”



Lee Hong Ki with his permed hair

“Hahahaha.”






Welcome to the world of Twitter.




Lots of Love,
MizMaknae.

Thursday, September 15, 2011

Tak sedar diri.

Tak sedar diri ?
siapa yang pengsan ?

yang x sedar diri tu 5B.
yg pengsan tu x da siapa2 pon...huhu~

Cikgu : " Ingat...SPM lagi brapa hari ja lagi...xsampai 2 bulan lg... "
5B : " Lambat lagi la cikgu... "
*Ish3! apo nak jadi~

Sebenarnya hari ni aku nak meluah perasaan kat ko,굉장...
Pasal seorang perokok...


Orang yang da ketagih ngan rokok mmg sekelip mata ja berubah perangainya...
"Model" pada hari ini si perokok baru,H.
Meh nak cerita betapa buruknya effect ROKOK.
Budak ni baru berjinak dengan rokok tahun nie...
Dulu masa first time masuk 5B,
Alahai.....
bukan main lagi dengan muka innocent ( ewww~innocent sgt ke? )
Lepas dia berkenalan dengan ROKOK...
perangai dia semakin menjadi-jadi...
da berani buat macam-macam.
Maki orang la,Pergi tandas 24/7 dengan alasan nak kencing ( ceh! alasan xmunasabah~kencing mengalahkan orang mengandung ),pegang budak perempuan ikot suka hati, TAK PUASA,dah berani TIPU MAK,
Buat mulut "muah3!" kat budak perempuan ( OMG! OMO! MACAM S**T! )
Kalu dia buat kat aku mmg da lama aku lempang muka dia jadi cam lempeng...
Cikgu-cikgu selalu tegur+nasihat...
tapi seinci pon x nak dengar...Elok la tu~asap rokok da semakin menebal dalam hati,jantung dan paru-paru...
Bila kita kata : " Hang ni busuk r! Hang rokok ka ? "
dia plak jawab : "Mana ada...aku x rokok la~ "
Ceit! Dengan mak hang boleh la hang tipu...
Tapi kalau dengan kami...NO WAY BRO!

FYI,Perokok memang senang dikesan.
So,mengaku je la hang tu merokok!

Apa-apa pun aku berdoa semua student Sciene Stream
dapat flying colors dalam SPM 2011...amin~


p/s: Do visit my husband's page on facebook.


Lots of Love,
MizMaknae.

Wednesday, September 14, 2011

She's a DEMON


Okay Jay Park...
body anda memang hot !





Lots of Love,
MizMaknae.

Monday, September 12, 2011

Baby Pantera.



Pantera accident hari nie...
Kata doktor dia kena langgar ngn moto~
*useless punya moto!
Kesian baby pan...
Balik dari sekolah je terkejut aku tgk pantera~
Sedey tgk pantera jalan tak betul...
Minum susu pon sikit je...






Below is the video Pantera kena injection~

Pantera baik je kt klinik...
dia sangat diam...
Kena inject pon diam je~

Baby Pantera,
Get well soon...
Kami sayang Pantera!


Lots of Love,
MizMaknae.



Thursday, September 8, 2011

Kwon Ji Yong

Or GDragon or just GD


He was voted as the #1 Rich Idol

He's handsome.
He's cute.
He's funny.
He can dance.
He can sing.
He is the King of Fashion.
He can write songs.
He's a great leader.

Who can resist him...?



Lots of Love,
MizMaknae.

pukul 2 petang...

hahaha...
the title is just a joke~
2PM's second album is mine now !
woot! woot!

Thnx again Korea.com~


A letter from Korea.com ~

Sampul surat paling berharga selepas sampul surat SuJu M.




Lots of Love,
MizMaknae.


Monday, September 5, 2011

Skip School for Raya.

Hancur rekod kehadiran...
baru berangan nak pecahkan rekod NEVER PONTENG~
Tapi x pa lah...nak buat camna...
Aku skip bersebab okie~

From SP to Negeri Sembilan to Johor to Shah Alam...

Banyak destinasi,banyak la makannya...
All we do kat N9 is makan,makan,makan and makan.
Sampai da jemu aku tengok NASI ~

Dah la p rumah orang tolong basuh bekas kura-kura...
HAHAHAHA!
*anda pernah buat???
Tulah anak-anak dara Azmi...
Mereka amat menyayangi binatang~hahaha!


Ni kes bosan beraya kat umah orang...
lari p Jusco makan kat Secret Recipe~


Ni kes jealous...I want this so badly!


Then,hari Ahad tu hantar Hani balik UiTM
and hantar Mimi balik MSU~

Saya akan merindui gelak ketawa 4 anak dara Azmi...

-----------------


 To my Baby KyuHyun...
Congratulations for getting the FIRST PLACE in Immortal Classics 2~
You're so cute !


Lots of Love,
MizMaknae.