Daisypath - Anniversary

Wednesday, November 30, 2011

Long Distance Love


Kekal

or

Tak kekal  

?




Aku sendiri pun tak tau...

Maybe depends kepada couple tersebut...
Ada yang kekal ada yang tak...

Huh~
Honestly, I was sad to know that they've broke up...
She was my BEST FRIEND,
and he was my FRIEND...

Sepanjang diorang couple,
aku jadi orang tengah... *bukan matchmaker tau*
Aku kerja sebagai orang tengah FRIEND aku,
He always wanted me to watch over her...
*Hey! That's what I do in school...Aku jaga dia hari2*

Tapi sekarang...
SPM da tamat...
I'm afraid I can't tengok2 kan dia untuk my FRIEND lagi...
My BEST FRIEND tu pon jarang nak balas mesej *frust jugak kdang2*

Tadi,my FRIEND chat dengan aku kat Facebook...
He told me everything about what happened...

He did it because of his FAMILY and his STUDY.
Jujur aku katakan...
Aku sokong tindakan dia.
We have to think about our family,
Yes! He did the right things...
His siblings wanted to be a doctor just like him...
*owh! banyaknya doktor,tak payah susah2 pegi hospital*

I hope my BEST FRIEND can accept this...

InsyaAllah...
Lepas nie,
dia pon akan buat benda yang sama...
sambung belajar kat IPT...
I hope after that she will understand my FRIEND's situation.

Oh well~When I was in school...
I was really hoping that one day they will get married
with the theme BLUE.
Now...impian tak tercapai...

Apa2 pun,
takkan lari gunung dikejar,
means kalau ada jodoh tak ke mana...



" No great love ever came without great struggle. " 



Lots of Love,
MizMaknae.

laungan Merdeka~

 *cehhh...tak laung MERDEKA punnn...*

hahahaha...
itu dia...
erti kebebasan... *bebas daripada books*

ok!
Congratulation tu budak-budak 5B yang berjaya mengharungi
lautan api berbara yang berliku-liku jauhnya *eee~ayat hiperbola yang agak melampau*

Well...of course...
berposing sakan sebelum dan selepas habis paper BIOLOGY....
*taknak cerita pasal kesenangan dan kesusahan Biology*

Maka...
semua pakat2 update status dalam Facebook...
*hey! itu perkara wajib*

Last night was awesome~
Study Biology dari pukul 8:00pm until 11:15pm
then I went upstairs and turn on the TV..
TV3- Nahhh...
NTV7- iklan pulok...malaih r nak tunggu...
TV9- Cinta dan Anugerah *dah xlayan cita Indon...maaf*
8TV- Song Joong Ki was talking on the stage....



Great! it's Mnet Asian Music Award !

Reaksi excited :
" Waahh! Super Junior!! "

*Congratz sebab berjaya bolot Daesang Award for Album Of The Year n Best Male Group*


" Wow! Beast ! "

*Congratz for winning Best Dance Performance – Male Group*



But....oh well~
I don't understand Korean so...
buat2 understand je la...
pukul 12:15am after Super Junior performed,
I gotta go to sleep...huhuhu...
the show tamat pukul 01:30am.
*terpaksa tido...mata dah berat sangat*


And that's it !

We finally FREE...





p/s: shooting for courseware > 4/12-18/12 ... wish me luck !



Lots of Love,
MizMaknae. 




Thursday, November 24, 2011

Physics-Physicks!

*Fuhhh~*

Fuyoo! Fuyoo!

Alhamdulillah...
Berakhir sudah subjek2 yang aku KURENG...
Add. Math and Physics!

Perrgghhh~
We are now free from the "JAIL"

*Well...x diikat jamin sepenuhnya lagi la...still got Chemistry n Biology*


Sedey Papa Kee x da bagi semangat !  
But...we know dia doakan kami... :)

For the first time ever in my life...
Aku jawab Physics Paper 2 & 3 PENUH !
Diulang -  P E N U H !
*dah tu ? ko bangga la ?*
Yes! Saya bangga..
*walaupun ada sesetengah soalan yang dijawab tidak mengikut prinsip2 physics*

Oh well...that's how I live-
BE PROUD WITH MYSELF
*although I answered the question with a whole bunch of fake theories*




Lots of Love,
MizMaknae.

Monday, November 21, 2011

Tamatnya subjek teras


Yay! 4 more subjects ( 11 papers ) to go !

Dear November 30th,
please come to me ASAP !




Tadi Mama n kakak datang sekolah,15 minutes before kertas PI 2 start...
and everyone was like:

" hey! tu bukan mama awak ke? "
" we...mak hang! "
" ek eh! Che Norma la~ "

and I was like:
" hangpa kalut pa..biaq p la kat mama aku tu... "
" fuuyoo~ my mama is so famous arrr... "  *jealous~jealous*

( of course la aku p salam mama n kakak time tu... )

Lots of Love,
MizMaknae.

Thursday, November 17, 2011

Sijil Penting Malaysians

Blogwalking at my own blog....



*sorry...offline*



Lots of Love,
MizMaknae.

Thursday, November 10, 2011

We love how our Chemistry Teacher loves us

Ok...Sorry...
Online for a while to update my blog yang dah berhabuk pon... *fuhh*
SPM is coming...and yes!
I'm excited and nervous...



I'm sitting besides the door and sitting next to a boy yang buat fitnah dekat bakal abang ipar aku...
*WHATDAFISHY?!*

Yesterday ada Majlis Restu Ilmu...
dan of course la melibatkan pengeluaran air mata yang banyak...
tapi x boleh lawan dengan peristiwa sebelum Majlis Restu Ilmu...
It all happened in my lovely Chemistry Lab with my lovely Chemistry teacher who
inspired me sepanjang proses belajar Chemistry,Cikgu Azdiah...
Dia bagi kami sorang sekeping kertas...
katanya:" tulis luahan jati kamu pasal saya kat kertas tu...cara pengajaran saya ke,
pasal keburukan saya ke...tulis je la..." 
We are like...OKAY~
We never expected our tears will came out when writing the letter to Cikgu Azdiah...
Dengan lagu sedih plak Cikgu Azdiah pasang...
Aduh~ all the girls are crying...including me...*Boys~I don't think they're crying*
Then Cikgu Azdiah came to every one of us...hugging us...
Masa tu,rasa macam  taknak lepas pelukan Cikgu Azdiah~
We love her just like we love our own mother...
She is just like your own mother if you know her...
I know all the boys are looking at us,crying while hugging her and of course,
We look ugly when we cry...but we don't care because
We love Cikgu Azdiah sooooo much !!



Lots of Love n Tears,
MizMaknae.