Daisypath - Anniversary

Friday, December 30, 2011

B.A.P



BANG YONG GUK & ZELO TO MEET 

THEIR MALAYSIAN FANS IN JANUARY

Event : Bang Yong Guk & ZELO First Asia Tour in Malaysia

Day/Date : Saturday, January 14th 2012
 Time : 6:00 PM onwards

Venue : Concourse, Sungei Wang Plaza
Merchandise: (Pre-Sale) RM80 | (Venue Sale) RM100




B.A.P will consist of six boys.


Siapa teringin ... silakan pergi ...

Yang tak ingin ... teruskan niat anda ...



Lots of Love,
MizMaknae.

Thursday, December 29, 2011

Kim Hee Chul

Congratulation
sebab berjaya merangkul sebagai New Male Entertainer !


Good luck in  fulfilling your mandatory civil service ...
HWAITING,HEECHUL OPPA !!!


*thanks for giving us SURPRISE GREET !*

 “First of all, I’d like to express thanks to the Department of Military and 
the Office of Sungdong-gu.I’ll be back in two years. So far, this was the universe star Kim Hee Chul. Congratulations, Kim.”
*Hey,congratulating yourself is not a wrong thing to do ... right,HeeChul oppa?*



Lots of Love,
MizMaknae.

Pizza House

Hut nak buat pa...angin tiup reban trus...

Fine...
Pizza Hut ,
not Pizza House ...

Malam nie,
My sis n I lapaq pizza ~
*tak tau macam mna bley terjadi*

Mama aku pulak :
" mama nak makan kuetiaow "

Kami pulak macam ni :
" Mama ngan Abah p la makan...antaq kami p Giant "

Apa lagi...pakat lari naik atas tukaq baju~ penat tau dak...
*Terpaksa tangguh tengok Super Junior Intimate Note lagi*

Bila sampai,depan pizza ada abang handsome menyambut kami ...
*gedik trus lepas tu*

We ordered 2 pan of pizza ... Hawaiian Tuna n Island Supreme...
*ok~aku jumpa 2 orang budak tuisyen kat situ*

Sebelum makan tu dan lagi dok men ngan baby ..
hahaha~ comel giler baby tu ...

Then my sisters leave me...
nak g tengok tudung ktanya~

*tunggu kakak-kakakku beli tudung sampai sup ni pon dah habeh aku telan*

Macam orang bangang pon ada dok sorang2~
haiisshhh...

*jeng3! Our pizzas is here !*


Huh~
makan 2 keping pon dah kenyang ...


Sajak untuk "stalker-stalker" blog saya yg .... urmmm ... agak tak creative ni :

Ke pasar malam pergi kilang ,
Perut kenyang ,
Hati pun senang ...
*ok dak ? ok dak ?*

Lots of Love,
MizMaknae.



Tuesday, December 27, 2011

They're awesome right ?

WARNING :
18SG
Saya tidak bertanggungjawab ke atas
sebarang accident,semput,kematian,sesak nafas,
atau pengsan yang berlaku.

Harap maklum.
감사합니다.










I cried when I saw this pic.
*fine...I just lied*




Choi Si Won Cho Kyu Hyun



Lots of Love,
MizMaknae.


Monday, December 26, 2011

This is it !

Y.E.S !

YEAR END SALE BABY !!

5 days ago...
me and my family went to Negeri Sembilan and Shah Alam for the holidays~
I was so excited !
The night before we went there,
deeehhh~ malas gila nak packing...
last2 bawak keluar semua baju yang cun2 out from the wardrobe,
then gulung2 baju tu,masuk kan dalam bag masing2...
tak sampai 30 minit dah siap packing...hahaha~
*anak dara paling malas*

On the first day,
kitorang lepak kat Negeri Sembilan...
jalan2 kat Jusco with my father's friend...
and of course,kena la ambek gambar !

*I know...Mama aku sangat comel !*

* 3 musketeers ???*

---

SHAH ALAM !

" SALE~SALE~SALE~MESTI BANYAK GILA "
Itu lah apa yang aku fikirkan...
Plan nak g Berjaya Times Square + Mimi is joining us ! woohoo!
On the way p Times Square...
TIDAAAKKK!!
JAM !!!
and yes...we were late already~
but still....perjalanan diteruskan jugak !

*gara-gara accident kat depan la kami lambat*

Apa-apa pun...kami berjaya ke sana !

*our GPS di Shah Alam*

*patung alaf baru*

*pulun nak katup mata*

*as expected..semua SALE n got a lot of suai ge too*

Very tiring...
we go all around Times Square for 5 hours...
*tengok suai ge yang banyak dalam setiap jam*
Mama aku pulak...shopping mengalahkan kami...
Kaki kami semua dah nak tercabut...
Mama masih sibok nak carik kasut n handbag...
haiisshh~
apa-apa pun...mama kami memang the best!
Abah pon the best !!
Abah bagi kitorang sorang RM100 g shopping kat Times Square~
Thnx babah !!
We have fun shopping kat Times Square !
*I have fun looking at the suai ge*

Our next shopping destination is SOGO.
Fuhhh~ lagi banyak SALE dewwhh~
Yang penting,
Mama paling banyak shopping...
She bought 2 handbag - ELLE and CATWALK ( don't expect each of this bag cost below RM200 )
*katanya nak beli brand yang takda kat Sungai Petani*
She also bought a shoes...
*my mom is awesome*
Kami adik bradik beli kasut + baju + shoes


After that,
kami pegi i-City...
*wow~awesome dak kami?*


*saja tunjuk tu,gimik semata-mata*

*saya sayang mereka*


The next morning...
we are going back home already~
but still sempat singgah Sunway Pyramid...

*ni kes takut lupa parking kat mana*


And ya...
Sunway Pyramid memang "best" kalau nak carik parking~
*watch out for green light everyone!*
my mama yang shopping lebih lagi...
My mom bought a perfume yang berharga RM200 lbey,
and a shoes again.
*kan aku dah kata...mama aku memang awesome !*
Then,mama paksa abah beli kasut baru untuk p sekolah...
hahaha~
kata mama kasut abah tu dah lama...
Shoes from Obermain jugak menjadi pilihan...
The shoes cost about RM 339,
after discount tinggal lebih kurang RM164.
*I love SALE*
beli stocking Obermain sekali semuanya RM200 lbey ~

After settled down everything,
we went home...

Huh~semuanya gila shopping~

Sajak sebelum berundur untuk "stalker-stalker" saya yang comel2 :

Kalau dah ada SALE jangan lepaskan peluang,
Kalau ada banyak SUAI GE jangan terlepas pandang !


p/s :  SUAI GE = HANDSOME GUY


Lots of Love,
MizMaknae.

Wednesday, December 21, 2011

Before Century


Post kali ni bukan pasal filem 3000 B.C
or pasal zaman paleolitik tu ok...

Hari ni,my parents hantar my cousins,
Dayah,Luqman n Iskandar balik umah tok...
Ibu diorang datang hari Jumaat ambek diorang balik KL...
*sunyi pulak rumah ni bila diorang takda*

2 days ago...
ntah macam mana kitorang g bukak album zaman kitorang kecik2 dulu...

Gelak besar dalam rumah hari tu~
HAHAHAHAHA!

Paling banyak gelak pun sebab rambut Luqman je...
Dulu dengan sekarang lain giler !
hahahaha!

Aku pon nak tergelak tengok gambar kecik2 dlu...
Dulu aku sangat tembam
*nak cakap sekarang dia kurang tembam la tu.....*


gambar yg agak shocking sebab my sis peluk one of my cousin,Kimy



this pix....my god! That's Luqman n his aborigine hair !

Oh well...
Kecik2 dulu kan...
we doesn't know anything about STYLE n FASHION
*bertuah tau lahir tahun 90an nie*


p/s: padan muka adik-adik PMR esok !


Lots of Love,
MizMaknae.

Monday, December 19, 2011

Awesome kan ?


Bukankah awesome jika 
5 lelaki seperti mereka berada di sekolah/kolej/universiti anda ?



especially like in the middle one ...  



Lots of Love,
MizMaknae.

Bring the boys out !

at the back,left to right : Ezam,Hatim,Hazimi,Thiren,Fairuz,Faizwan.
on the chair : Faiz,Amirul
on the floor,from left to right : Naqiuddeen,Uwais,Wan,Hafiz

We got these 12 awesome boys in our class for the year 2011,
picture was taken after we finished our SPM *woohoo~masih terasa bahangnya*
Let me tell you one by one about every one of them.


EZAM

- Our ketua tingkatan ( 2011 )
- got a face yang nampak agak matured
- berbakat dalam menghias rumah
- He loves English *dia suka sangat dengan Idioms*
- Add.Math nya lbey kurang ngan aku...hahaha~
- Mendapat gelaran PakCik daripada Cikgu Zabedah *masih digunakan until now*
- Hampir meletakkan jawatan Ketua Tingkatan di tengah2 bulan *pastu kena marah ngan aku*
- Suka makan nasi lemak *tu pun apabila SPM sudah dekat*
- Ada skandal dengan anak tauke nasi lemak,Kak Nab *nanti aku cerita ye~*


HATIM

- Always got a smile on his face
- chubby n cute
- Susah nak tengok dia marah orang
- The only boy yang cacat sebab ada lesung pipit *belajarlah Biology*
- Kami suka kacau dia


HAZIMI

- Orangnya agak tinggi
- Duduk di belakang skali bersama geng2 nya
- We call him Jimie *not that Jimmy Neutron who got a big head*


THIREN


- The highest person in our class *jealous~*
- The only indian boy in our class
- He is a prefect *memegang jawatan pen.ketua pengawas*


FAIRUZ

- Budak yang slalu brangan bahawasanya Sidam Kiri akan jadi bandar Metropolitan
- Selalu bergaduh dengan anak Pak Non about ketinggian masing2 *" hang pendek! aku tinggi! "*
- Pernah cedera di mata
- Budak yang math nya agak cekang
- Aku tau dia tak suka English *terbalik plak ngan aku*


FAIZWAN

- Mendapat gelaran Bang Mat from Cikgu Zabedah
- Suka tido dalam kelas *dia keja shift malam kot*
- Suka buat Add.Math dengan pen *angpa bley ka?*
- Selalu meletakkan begnya di atas meja


FAIZ

- We call him Apex
- Rarely pergi sekolah *sekejap ada,sekejap takda*
- Suka kacau orang especially Pak Non
- Suka tutup kipas *rumah takda kipas,dia jadi peqak*
- A wanted student
- I love sembang ngan budak nie... *kadang2 dia bagi information yg berguna*


AMIRUL

- memegang jawatan Ketua Pengawas
- the second highest boy in our class
- Luar kelas tegas,dalam kelas gila2
- Cakap banyak *beletiaq kat orang kemain lagi*
- Ketawa banyak *dia la kepala riuh-rendah kelas kami*
- Kadang2 kena migrain 
- Suka shopping *branded stuff je dia layan*
- Sekarang jadi babysitter *kena jaga anak kakaknya*


NAQIUDDEEN

- Mendapat gelaran Ayob *dari sapa ntah*
- Sudah berpunya buat masa sekarang
- He loves his long hair
- Mempunyai jari yang agak panjang *pernah main ukur2 jari ngan dia*
- Dok sekampung ngan aku *awesome dak?*
- Mak bapak dia cikgu,so do my parents *awesome dak?*
- Tinggi jugak orangnya


UWAIS

- Anak ustaz Wan Hizam
- Got 5 siblings,all boys
- Dia sudah berpunya kot....*jeng3!*
- Sometimes annoying
- Minat gila dengan bola sepak *main sampai hitam*
- Suka mintak makanan orang


WAN

- Budak biology yang agak comel
- kadang2 ada awek,kadang takda *yg pasti dia bukan playboy*
- Selalunya subject science dia yang conquer
- Dia nampak comel bila naik motor.
- Bro dia study kat Indonesia
- Suka melekat ngan buku *only dalam kelas*


HAFIZ

- Anak kerani,Mak Cik Milah
- Selalu complain kena beletiaq ngan mak dia
- Kadang2 nampak cam tak tentu arah budak ni
- Mempunyai nama bapa yang sama dengan Hazimi *anak2 Rosli*



That's all about the boys.
----to be continue


Lots of Love,
MizMaknae

Zaman Senior yang terbaik.

Disebabkan kebosanan yang agak melampau...
Cik Anie*aku la tu*decided nak bercerita pasal
zaman senior aku dan kawan-kawan aku yang agak sewel 
macam aku...hehehe~

Kami was form 4 on the year 2010.
Siapa kami tu ?
Ingin tahu ?
Berkeinginan untuk tahu ?
*pulun eh budak nie*


Apa2 pun,
meh aku nak kenalkan keluarga kedua aku dulu *drum rolls please!*

presenting,
abang sulong dalam geng kami...*macam geli je ayat nie*
Dialah KP 2011 *semua orang bley agak*
Luar kelas dia sangat tegas dan garang *kononnya la an...*
Tapi kalau dalam kelas,aura dia trus berubah...
Dia bertukar menjadi seperti beqok tak cukup bulu...
talk too much + laugh out very loud + suka tayang gigi 
and the most important thing is HE LOVES TO EAT !
FYI,sepinggan nasi takkan mencukupi untuk mengisi perutnya...
Hey! Everyone in our class love to eat~*awesome kan?*

presenting :
abang sulong punya assistant...
Izzah Najihah !
*Jiah,aku rindu gila kat ang!*
Dia ni seperti mak kami...
Lagaknya seperti maknya sendiri....
Aku slalu men laga perut ngan dia.
*mak aih~kantoi*
Rajinnya orangnya,
Sukakan semua benda yang berwarna biru.
*kalau najis tu biru,dia suka dak?*
Dia ni memang jarang balas mesej aku...
*mesej angpa dia reply dak?*
Kat skolah kemain lagi sembang ngan aku...iskh2~
Dia suka buat muka mengantuk kat dalam kelas.
Dia merupakan student favorite cikgu sejarah kami,Pn.Rosaini,
lepas tu aku pulok yg cikgu Rosaini target...
haisshhh~

presenting,
anak Pak Non yang diberi nama Nur Izzati.
*awesome dak gambaq dia? dak an...baguih*
We used to call her Pak Non...*senang ingat,tak mudah lupa*
Dia mulut murai dalam kelas kami...
Kalau dia tak hadir,
maka kelas akan senyap sikit...bwahahaha!
*murai pon tak tahan dengaq suara dia pa...*
Apa lagi pasai dia?
Ha!
Dia....urmmm...slalu....dikatakan...urmmm...mmm...
B L A C K ?
Aku tak kata,depa yang kata...aku pon ikot je la...
*hoi! kata la jugak tu! apa la!*
Dia suka color PINK.
Everything is almost pink...except for her skin...hahaha~
*sorry non!!!*
Kalau takda dia,tak sempurna hidup aku...hehehehe~


presenting,
kawan yang dok sebelah Pak Non dalam kelas,
Ummi Hanik.
*unik namanya,unik lagi rupanya*
hehehehe~
Apa yang aku nak cita pasai ang Ummi ?
uurrmmm...
ha!
ang la budak Add.Math kelas kami...
*aku meluat tengok ang slalu dapat highest mark*
Dia ni budak otak math yang slalu complain pasal kesusahan BI kat aku...
Contohnya:
" syok la ang,BI slalu dapat highest "
*ang ingat aku tak jelez ngn math ngan add math ang?*

" ang takpa la terror BI "
*ang takpa la terror Add.Math*

" macam mana nak bagi BI dapat baguih ha ? "
*macam mana Add.Math ang dapat highest,macam tu la BI aku dapat highest*

" BI ni susah la we~ "
*Add.Math ni susah GILA we~*


presenting,
anak En.Harun merangkap tauke pasiaq Pantai Prai,
Noor Farhana Harun.
*gambar diambil pada Hari Kokurikulum*

Dia ni kakak kembar tak serupa aku,
dilahirkan pada tarikh yang sama,
tapi pada waktu dan tempat yang berlainan.
*kononnya dah tak sabaq nak tengok dunia,tu yg dia kluaq awai sket*
Ketinggiannya lbey kurang sama ngan aku,
cuma dia pendek sikit...
*padan muka ang*
Breakfast nya ke sekolah cucoq~
pelbagai jenis cucoq...
sat g rehat p beli sausage plak...hadoi~
*KAMI GENG KUAT MAKAN!*

Famous orangnya kat sekolah dia kalangan kaum2 Adam,
tak kiralah kelas depa mahupun kelas belakang~

"Cik Ana.....phewittt~"

Rajin gak dia ni berkelai ngan aku...
*gaduh gedik2 je ok*
Bab2 tulis menulis dan hias menghias,
serahkan saja pada dia~
*awesome dak dia nie?*

presenting,
tengok yang seblah kanan sekali tu :
dia la Nadiah Anati ~
Kawan dunia akhirat,
daripada form 1 until form 5 kami kawan....
hehehe~
*nak kata sehati sejiwa la tu*
Anak tauke kedai bihun sup,
rajin menolong ibunya di gerai~
*I respect u*
Dia ni penyabar orangnya...
kalau nak copy kerja dia pon tak da masalah...
*ok...kantoi*
Apa2 pon,
aku paling rapat ngan Anat la sebab kitorang kawan da lama....
hehehehe~
I love u Anat !!


p/s: Hope we will be best friend forever !
*jangan lost contact tau!pakat2 la buat facebook*



-----to be continue untuk aktiviti2 kami pada tahun 2010 n 2011




Lots of Love,
MizMaknae.

Saturday, December 17, 2011

EunHae - Oppa,Oppa




This "couple" always make my day 

They performed the song "Oppa,Oppa"
*hangpa dah tengok ka belom?*


*they look cute + funny !*

This video really make my day !
Thank you EunHyuk oppa and Donghae oppa!


Lots of Love,
MizMaknae.

Friday, December 16, 2011

Jitra,Kedah.


We~nak habaq nie...
Yesterday,we went to Jitra.

Kami p Jitra sebab nak melawat my babysitter masa kat Sabah dulu...
We call her Nenek...
*tringat pulok kenangan kena suap nasik ngan nenek*
Plus nak jumpa ngan baby Abang Wan and Kak Lydia,si Ikhwan.
*handsome macam bapak dia*

Kami sepatutnya bertolak dalam kol 3 petang,
tiba2 plak abah kena pegi bank...
tunggu punya tunggu,
dah dekat kol 5 baru bertolak.
*Mama pon dah tertido*

We went to Jitra with our crazy cousins,
Hidayah,Lukman n Iskandar.
*antara sepupu yg satu kepala*

Then lepas sampai,
nenek adalah orang yg paling excited...
diciumnya aku dan kakakku dan
dipeluknya erat-erat...
hahahaha~
Aku pon excited jugak...
Dah lama nenek jaga aku...
daripada aku 9 bulan 10 hari sampai la aku tadika.
*nak puji aku comel dulu2 bley dak?*

Kat rumah Abang Wan ada Kak Didi and Puteri skali...
Puteri dah besar n cantik sekarang...
Kak Didi pulak dulu kurus je,skrang dah chubby pun~
*sebab dia selalu masak la kot*

Looking at their family picture masa raya,
seronok sangat ~
ramai giler !
Nenek sekarang dah ada 17 orang cucu~

Anyway,
seronok tengok Kak Lydia n Abang Wan layan si Ikhwan...
Sekarang dah boley berjalan,
laju je dia lari...
huhuhu~nak bagi makan pun susah.
*waduhh~camna la aku jaga baby nanti an?*

Time nak balik tu,
baru la Ikhwan bermesra ngan aku...
haisshh! apa la...
maybe dia baru tringat sapa aku kot...
*aku yg bawak ko p "buli" kucing2 kat umah aku,ingat2 lah aku slalu ek*




Lots of Love,
MizMaknae.


Tuesday, December 13, 2011

Checking the PLKN


I was bored...
fikir punya fikir...
" better check what happened at PLKN website "
*buleh pulok terfikir ye~*
This is what I just read.......


MODUL LATIHAN

Modul Fizikal :

-kawad *need a SPF 50 Sunblock*

-kraf hutan *urrmm...what do I have to do ?*

-pertolongan cemas *think I can handle this...*

-membaca peta/kompas*damn it! why?! I know nothing about this!*

-latihan pandu arah*what?*

-menyeberangi sungai *just cross the river...*

-merempuh halangan*boleh kot...*

-aktiviti menggunakan tali (litar tali tinggi dan rendah) *tak tahu menahu*

-merentas desa*dah bertahun2 join benda ni*

-seni mempertahankan diri *awesome! I need this!*

-aktiviti air*I love water like I love badak air*

-kembara hutan *last year,my legs is full with pacat gara2 aktiviti ni*


MODUL KENEGARAAN:

-lawatan*all-time favorite activity*
-simulasi*harap2 tak macam dalam cita Mindhunters*
-lakonan*hey! Me n my friends won the third place last year for ARAS*
-dinamik kumpulan*apa dia tu?*
-menonton gambar*gambar gapo?*
-melukis*I only love drawing cartoons*
-berdebat*not really great with it...*
-mentafsir peristiwa*my History is bad...seriously!*


MODUL PEMBINAAN KARAKTER:

-ceramah
-permainan
-latihan 


MODUL KHIDMAT KOMUNITI:

1.mengecat dewan orang ramai, pembahagi jalan, menceriakan taman, lawatan ke rumah-rumah jiran di kawasan kampung, melakukan program anak angkat dan pelbagai lagi.

2.pembaikpulihan perhentian bas, pembaikpulihan dewan masyarakat, memberi kesedaran kepada para pelatih dan masyarakat tempatan mengenai kepentingan kemudahan awam melalui ceramah ringkas, gotong-royong di rumah-rumah ibadat seperti masjid, kawasan kubur*JANGAN BUAT MALAM2 SUDAH* dan sebagainya.

3.mendengar taklimat daripada institusi-institusi yang dilawat seperti Bengkel Orang Kurang Upaya, PENGASIH, hospital, klinik-klinik desa dan pelbagai lagi.

4.gotong-royong seperti membersihkan, mengindahkan dan menceriakan kawasan sekitar.



Okey la tu...
still boleh tahan lagi... 
*I hope so*

--------


Hey! Siapa cakap Super Junior CAN'T SING IN ENGLISH ?
*boleh memang boleh...cuma still not so well and clear*
Apa2 pun,they've try their best and they did it !






Lots of Love,
MizMaknae.