Daisypath - Anniversary

Tuesday, December 13, 2011

Checking the PLKN


I was bored...
fikir punya fikir...
" better check what happened at PLKN website "
*buleh pulok terfikir ye~*
This is what I just read.......


MODUL LATIHAN

Modul Fizikal :

-kawad *need a SPF 50 Sunblock*

-kraf hutan *urrmm...what do I have to do ?*

-pertolongan cemas *think I can handle this...*

-membaca peta/kompas*damn it! why?! I know nothing about this!*

-latihan pandu arah*what?*

-menyeberangi sungai *just cross the river...*

-merempuh halangan*boleh kot...*

-aktiviti menggunakan tali (litar tali tinggi dan rendah) *tak tahu menahu*

-merentas desa*dah bertahun2 join benda ni*

-seni mempertahankan diri *awesome! I need this!*

-aktiviti air*I love water like I love badak air*

-kembara hutan *last year,my legs is full with pacat gara2 aktiviti ni*


MODUL KENEGARAAN:

-lawatan*all-time favorite activity*
-simulasi*harap2 tak macam dalam cita Mindhunters*
-lakonan*hey! Me n my friends won the third place last year for ARAS*
-dinamik kumpulan*apa dia tu?*
-menonton gambar*gambar gapo?*
-melukis*I only love drawing cartoons*
-berdebat*not really great with it...*
-mentafsir peristiwa*my History is bad...seriously!*


MODUL PEMBINAAN KARAKTER:

-ceramah
-permainan
-latihan 


MODUL KHIDMAT KOMUNITI:

1.mengecat dewan orang ramai, pembahagi jalan, menceriakan taman, lawatan ke rumah-rumah jiran di kawasan kampung, melakukan program anak angkat dan pelbagai lagi.

2.pembaikpulihan perhentian bas, pembaikpulihan dewan masyarakat, memberi kesedaran kepada para pelatih dan masyarakat tempatan mengenai kepentingan kemudahan awam melalui ceramah ringkas, gotong-royong di rumah-rumah ibadat seperti masjid, kawasan kubur*JANGAN BUAT MALAM2 SUDAH* dan sebagainya.

3.mendengar taklimat daripada institusi-institusi yang dilawat seperti Bengkel Orang Kurang Upaya, PENGASIH, hospital, klinik-klinik desa dan pelbagai lagi.

4.gotong-royong seperti membersihkan, mengindahkan dan menceriakan kawasan sekitar.



Okey la tu...
still boleh tahan lagi... 
*I hope so*

--------


Hey! Siapa cakap Super Junior CAN'T SING IN ENGLISH ?
*boleh memang boleh...cuma still not so well and clear*
Apa2 pun,they've try their best and they did it !






Lots of Love,
MizMaknae.

No comments: