Daisypath - Anniversary

Monday, January 30, 2012

Officially debut...



Say hello to the new male group ...

EXO

Welcome to the world of mine EXO .
So,basically ... EXO terbahagi kepada 2 :


EXO-K = They will sing a song in Korean
EXO-M = They will sing a song in Chinese

EXO consist of 12 members.
Members yang aku tahu cuma 9 orang ja :

Kai
SeHun
LuHan
Tao 
BaekHyun
D.O
XiuMin
Lay
Chen

Right now,they just came out with a song called " What Is Love " ...
The song was quite good ~
They are awesome !
For now,I still don't know who is who except for Kai ...
* sebab teaser video dia paling banyak...=.=" *

Apa-apa pun ...
Good luck in the future ~
EXO HWAITING !


Lots of Love,
MizMaknae.


Sunday, January 29, 2012

Rest in peace.



Tajuk tu takda kena mengena tentang kematian pun.
Saja nak bagi suspen !
Nak pancing bagi hangpa baca ...
But I'm not that attention-seekers type~
hehehe~ don't worry ...

The title for today is Rest in peace.
*siapa pulak nak rest ni ?*
Actually,memories yang rest in peace ...
*HEH!Tak paham le tuww*

Senang cita la,
Let the memories rest in peace in my mind n my heart.
*ayat budak dapat marks BI highest...teeettt~*

huhuhu...
tadi aku p skolah ngan Izzah.
*kawan aku dunia akhirat*
Tujuannya nak bantu Cikgu Saadiah isi borang SMM ( Sistem Maklumat Murid ).
Ya Allah~makin rindu pulak kat zaman sekolah menengah...
Kesusahan belajaq Physics,tawaf satu sekolah,tolong cikgu angkat barang,usha orang gadoh kot tingkap,prosek kesalahan displin pelajar kat bilik Sir Idham ( syok we baca surat cinta budak junior ) ....

ok..back to kerja isi borang SMM.
Aku ngan Izzah start lapaq + dahaga.
Kami p la kantin dengan penuh harapan masih ada makanan dan minuman.
Jalan2 sampai kantin .... I smiled.
*awatnya ?*
I saw all the jajan yang sering jadi rebutan kat kelas dulu ...
pergghh~ rindu gila baq ang saat2 tu ...

ni la jajan2nya...paling famous MI-MI la~huhuhu!


Hahaha~keropok MI-MI tu paling famous sebab senang ditelan + it is in travel size.
So,p ke mana pun,jajan tetap kena ada dalam poket ...
Dalam kelas bila cikgu mengajo,jajan letak bawah meja ...
aku letak dalam pencil case aku ja .... then mula la sesi kunyah-mengunyah ...
Budak kelas science we~makin banyak kami memorized,lagi banyak la kami makan.
kekeke ! Bila berat badan naik,mula la nak complaint ...
AWESOME WEII~

lepas habeh kerja dapat jeruk free~thank u Cikgu !


pi-es-se : suka bila cikgu2 kata aku da kurus...hehehe~
tak jadi p Korea...I think it's not my rezeki...


Lots of Love,
MizMaknae.

Friday, January 27, 2012

Happy National Chocolate Cake Day !


Moh ler kita makan chocolate cake banyak2 hari nie~
kekeke!


wee~everything is chocolate !

SMEntertainment pon ada chocolate goodies jugak !


I know la...
your first thought is like this :

" Eh! ni album la minah...ada plak chocolate~haisshh~ "
*takyah dok buat ramalan sangat la Cik Anie oii...*

Ok...kembali serius,
Ini memang chocolate...
teringin gak nak beli n rasa but ...
paham2 la kan harga goodies import dari Korea bila sampai Malaysia...
Satu ni pon dah RM110,tu tak include postage price lagi tu...
RM110 is for the small one...the big one is RM130...
Alamatnya kena tunggu aku sampai Korea la baru boleh beli satu~
Kalau aku beli kat Malaysia,confirm bank-kerap purse aku tu~




pi-es-se : SMEntertainment said : " Quality,not Quantity "


Lots of Love,
MizMaknae.

Wednesday, January 25, 2012

Warrior - B.A.P style !


 " We pursue Best, Absolute, and Perfect value. "



Nak pakai gak kepala rabbit tu...cam awesome ja...



 




macam mana nak kenai ni ? semua rambut blonde... =.="

jadi trends terus!


Lots of Love,
MizMaknae.

" Mom,come home. "


Ni bukan kes Mama aku tak balik rumah la...


Anak sapa la comel sangat nie~
This is the cutest MV with the cutest title !
Great job Lee Joong Sung ~ =D

Lots of Love,
MizMaknae.


It's fun to have your own bread.


Apolah budak nie.
Roti pulak jadi topik.

" Bosan bhai ... hari2 keja bukak page yang sama then buat benda yang sama. "

1. Facebook - reply comments,update status.
2. YouTube - search for new songs.
3. Korea.com - read the news,then LIKE or TWEET.
4. Blogger - read people's blog.
5. Twitter - update status n see what my bias are doing.


Berbalik kepada cerita roti tadi ...


Jang Keun Suk's bread !!!
I think it's only available in Japan ...
Kalau ada kat Malaysia pon,tak guna aku beli ...
*sebab blom sah halal..hehehe~*

Buat yang obses ngan mamat nie,
confirm tiap2 minggu beli roti dia ...
then simpan plastik roti tu,buat koleksi ...
Kalau ada rezeki jumpa Jang Keun Suk,
bawak keluar plastik roti tu,suruh dia turunkan tandatangan dia ...
*over sangat kot...*

hahaha~
whatever it is...
congratulations for having your own bread !


----

comel pulak B.A.P punya rabbit nie~ XD



Lots of Love,
MizMaknae.



Monday, January 23, 2012

Kisah aku handsome.


Handsome ?
Siapa ? Aku ?
Aku ?! Handsome ?!
Biar benar ?!
*dah la...over sangat tu~*

Ok,murid-murid ...
hari ni Cikgu nak kasi moral value yang sangat penting kepada anak2 murid yang cikgu sayangi 
especially yang PEREMPUAN.
*STRAIGHT TO POINT JE LA !*

Hari tu ... aku approve pompuan nie ...
tengok picture dia boleh la tahan ... tapi takda la hot mana pon ...
Pagi sehari lepas aku approved dia,dia online...
bling!
*bunyi chatbox muncul la*

Mula2 chat tu ok lagi~
tanya khabar,tanya orang mana ...
lama2 tu aku goosebumps~
ayat dia bagi cam lesbian tu ...
Aku pun dah mula takut da nie ~
" pompuan nie....haisshh~nak ngorat aku ka? "

tiba-tiba,dia taip satu ayat yang buat aku gelak sorang2....

" I like you.You are handsome~"

respon aku :
" Patut ke aku truskan penipuan aku ni lelaki ? urrmmm...takyah la...kesian plak pompuan nie,
SS ( syok sendiri ) "

Then,aku pun dengan jujurnya explain segala-galanya kat dia

" I'm sorry but I'm not the handsome guy on my profile picture.I'm a girl n the guy on my profile picture is actually one of my bias.He's a korean celebrity. "

Pompuan tu balas cam ni :
" owh...really ? I thought you are him...sorry.... "
then dia senyap terus...
*tersentap teruk agaknya*
And the next day,I found out that ...........
SHE BLOCKED ME~ =.="


Moral value : Jangan sekadar melihat DP kat Facebook je...
Belek sekali album2 aku yang lain ... Don't be too stupid tahap gaban la~
Aku comel,aku tak handsome.
*faint,ayat paling teruk*

Mau tak handsomenya~Bias baru aku...MinHyun dowh!
*pulun edit boh nama sendiri kat baju dia~*


Lots of Love,
MizMaknae.

Kisah hari ini.


Petang tadi,aku telah selamat berkahwin ...

Petang tadi,abang kepada kawan aku yg sorang nie,Nur Izzati
telah melangsungkan perkahwinannya...
Theme color is tekokoih ...
*tau ka color pa tu..kalu tau,alhamdulillah~*

Aku,Ezam,Mirul,Ummi n Kak Nab la antara kawan2 yg setia ...
*sebab kami mai kenduri*

Aku dengan baju kurung kelabu putih pon melangkah longkang tu ...
*sampai hati angpa soh aku bukak langkah luas2...dah la aku pakai kain~*
Makan da la kat umah Zatie~ nak VIP sangat...


awat aku dapat yang kecik,Mirul dapat yang besaq ?

Everyone fighting for sweets ... hahaha~
Aku la yang mulakan tu ...
haisshh~ perangai hudoh ...
still tak berubah,dok kekal macam zaman sekolah menengah jugak ...
Cukup dengki kalau ada orang dapat lebih ...
*dengki secara sihat ok~*

Then,bukak pulak topik nak p Korea untuk program pertukaran budaya~
Mirul n Kak Nab nak p ....
Aku plak dok terhegeh2 pikir lagi.
Sebab aku ni jenis yang banyak berfikir kalu nk ke mana2~


1. Kalau aku pegi,abah kena keluar duit,beli baju sejuk + duit shopping.
*kalau dah dapat gaji tak pa la ...*
2. Kalau aku pegi,boleh ke aku bertahan sampai sebulan ?
3. Can I understand their english ?
4. Dok sana sebulan ... camna nak ambek result SPM aku ?

And dot dot dot lagi la yang aku pikiaq~
Takpa2...chill2...aku tau aku bley buat keputusan terbaik ...

lagi pun,aku teringin nak update status dalam Facebook and Twitter macam nie :


hehehe~sekali seumur hidup je bley update macam nie~


haaa~
anyway tahniah kepada abang Zatie ...
Semoga bahagia hingga ke akhir hayat bersama isteri tercinta ...
*lupa nak ambek gambar pengantin...adess~*


Lots of Love,
MizMaknae.

Sunday, January 22, 2012

This is us-The KPOPper !


Rajin tak aku buat collage nie ?
*ok...I juz lie...orang lain yang buat la*

A psychologist says: 
"Don’t underestimate those children who chase after Korean celebrities, their hearts are purer than anyone else, they love courageously, they will want to try their best to tackle difficult obstacles, the language and cultural barriers. They symbolize peace, they don’t discriminate based on race, they befriend people with the same interest from different countries, they’re more passionate and warm than anyone else. They don’t betray the ones they like easily, they are persistent and don’t give up easily. They are stronger than anyone else on the inside, because when they are loving these Korean stars, they experience the setbacks they’ve never experienced in life. They are all sensitive children, easily touched to tears for a long time because of one incident. Their memory is very good, they can easily remember the korean lyrics they don’t understand, and their coordination skills are also very strong. Most of them are cheerful children, not the kind who keep to themselves. Their will of determination is also very strong, they are able to persevere all the way just to buy something related to the celebrity they like. In short, the way these children think is vastly different from others, and their thoughts are not easy to understand. Generally, only those who have similar interests are able to enter their world.


ha...yang nie aku punya!
*ok...tipu jugak~*


Lots of Love,
MizMaknae.

Saturday, January 21, 2012

That's my future husband.


seriously happened before ...


Malam ni agak bosan...
so post kali ni pon biarlah yang membosankan...
dan yang even hangpa tengok pon reaksi macam nie :

" deret r dia nie."
" lagi2 benda nie..haisshhh~semak blog aku "
" menyesal aku follow blog ni...hampir tiap2 ari KPOP~ "
" tau dah..tak lain tak bukan..kalau bukan pasal bias2 baru dia,sahih pasal husband dia. "

apa2 pun...padan muka hangpa la kalu hangpa pikiaq lagu tu...
*jahat an kami?*


This is my future husband.
His name is Choi Minho.
Date of birth : 09 December 1991

These are some facts about this lovely guy :


# In reality, he is very aware if the people around him are comfortable or not.
*awww~so sweet~*

# If he didn’t become a singer, he would have taken more interest in sport and became a soccer or basketball player.

#Minho is good at doing everything. He is able to understand and analyze matters effectively.

#Minho is good in every game that involves a ball.
#He will never forget to send flower for his teacher on Teacher Day.
*bertuah cikgu dia...*
#Minho’s favorite song is If You Leave by Musiq Soulchild.
#Minho is not that good in Chinese but he understand a little.
*I can teach you...hehehe~*
#Minho always sleeping late at night,because of football.
* athlete...tak ley nak kata pa dah r..*

#Does not want to be hypocritical, refuses to be half hearted and insincere, has a very straightforward personality.

#Sits upright and listens attentively on screen, but plays crazily off screen, occassionally will trip over the stairs and will turn back and glare at the stairs.

HAAA~
I will be the happiest person in the world if he's my husband ...

"It's not that he cannot be crazy, it's not that he cannot lead, it's not that he is not attracted to girls, you just to get hold of the that one single point that makes him interested and wait for him to give you a surprise. "
*can I try?*


Yeah~I know ... I'll keep you #1 in my heart ... 



Lots of Love,
MizMaknae.







Friday, January 20, 2012

Oh! PIPA and SOPA.


Anyway..have u ever heard the news about PIPA and SOPA ?
I'm sure you've heard about it~
So,please sign this petition ...
" Mati " aku kalau cadangan ni dilaksanakan~



------

tahun 2012 baru nak prasan !
Choi !
Lambat der hang nie~
*I'm talking about me*

Hari tu aku dok men tukaq2 channel kat tv.
*lagu tu pon boley ?*

Tiba-tiba nampak muka mamat nie kt 8TV...
Gosh !
Choi Si Won !
*excited tahap gaban*
Siwonie ahnyeong ~
*melampau nie...Font size jadi large trus*

" Apa tajuk cita nie ? "
Owh~ Oh! My Lady...
Melekat terus depan tv tu ...~
Nasi pon da tak ingat ...
*kol 4 habis,kol 4 la lunch aku*

Can't believe I'm jealous with that kid... =.="


awww~ sweet,right ? That kid has opened his heart to accept her~




Lots of Love,
MizMaknae.

Tuesday, January 17, 2012

Shooting oh shooting !

bukan shooting tembak menebak tu ok.
*teringin plak nak tembak anak jiran seblah yg menjerit tak tentu pasal nie*

Looking for a JOB is under planning ...
Nak sangat keja but,
Shooting untuk Chemistry Courseware pon tak habeh lagi ...
hadoii ... bila la depa nak call balik nie ?
Kang bila aku start kerja tempat,depa gedik2 panggil mai plak ... =.="
Sabo je la~


Waiting...waiting...waiting...
Tunggu punya tunggu ...
harem tak panggil2 pon...
gaji dah la tak dapat lagi ...
Urgghh !
Bebai da la nie~
Sekarang aku da malas nak fikir pasal shooting tu...~
Dengan crew2 pon aku dah malas nak contact and sms and so on...
2 minggu yang lepas diorang kena pergi Thailand,ada keja kat situ...
Aku tak tau la brapa kurun depa dok kat Thailand tu~
Apa2 pun,sekarang biaq depa contact aku ngan Mirul ...

------


Dear Admin,plz be careful next time...
Don't make a mistake like this anymore~



Lots of Love,
MizMaknae.

Sunday, January 15, 2012

Syoh! Syoh!


Pakat2 la halau burung twitter tu ye...
kekeke~


at last~ I got something flying in my blog.. XD


-----

It seriously works you know...I feel better now~


Lots of Love,
MizMaknae.


My message make him shy.


Masa untuk semakkan blog yg tak brapa nak creative sebelum 
Merlin bermula...
*cepat la! lagi 10 minit!*

Waa~
pukul 12.45 a.m bersamaan 15 Januari 2012,
I watched 8TV Nite Live...
oh yeah~
BANG & ZELO was there...
The chatterbox was full giler !
Pakat2 dok chatting,asking Bang and Zelo questions...
Huh~My message was read by Kak Nadia a.k.a Kobis...haha~
Abang Baki called her Kobis.

" Zelo,you look cuter here than in the Never Give Up MV...Oppa! Saranghae! "
*I'm serious...he looked cuter in the 8TV Nite Live Studio*



Then Zelo senyum2 kambing...
He looked very shy after Kak Nadia read it...

Then I realized something...
I juz make a mistake...
I can't call him OPPA!
He is 16 years old !
Oh my god ~
HE'S MY DONGSAENG !!
*huh~apa la Cik Anie nie* 

BANG YONG GUK,you are my favorite rapper now~ =)


Lots of Love,
MizMaknae.

Saturday, January 14, 2012

Pantera...I'm gonna miss you~


Yesterday was the saddest day in my life ...
3 perkara yang berlaku

1. FT Island Concert - Can't go !
2. BANG and Zelo Live in Malaysia - Can't go~but still got the chance to chat with them XD
3. Pantera leave us - Ya Allah...aku dok brangan nak tengok anak dia~ ='(

Of course la perkara yang ketiga tu yg paling sedih ...
Cats is part of my life ...
Now,no one will sleep with me~
HAAAAA~ SEDEY3!

It was sad to see Pantera was dying yesterday...
I cried alone in my bedroom ...
Can't even think macam mana terseksanya dia...
Dah la on the way nak beranak~
tapi anak dia tak boleh keluar...
Dulu dia pernah accident,kena langgar ngan moto.
Maybe accident tu penyebab dia tak boleh push kot...
I don't know...
Semalam aku ikot Mama pegi Pet Shop kat Taman Sejati tu..
Kami try tanya diorang...
Diorang cakap kena bawak pegi operation...
Ada sorang abang tu dia call a vet for us.
Tapi dah malam kan...sure la tutup...
Operation tu makan 3 jam gak r...
Then,kakak sorang ni cakap bagi Pantera minum glucose.
So,before we go home,kami p farmasi beli glucose.
Balik2 je Mama trus bancuh glucose tu,bagi kat Pantera .
It didn't work out...
and the next thing is
PANTERA IS GONE...
I guess she wanted to follow her Daddy...

Pantera,may you rest in peace~
We LOVE you so much !

*gonna miss your round eyes*



Lots of Love,
MizMaknae.

Friday, January 13, 2012

Your Primadonna is left behind ...



[COPY AND PASTE FROM MY FB STATUS]

Dear FT Island,
One of your Primadonna is left behind ... I'm sorry I cannot be with you at Stadium Negara tonight ... Wish I can go but I just CAN'T ... maybe next time~ Good luck with your concert ... Lee Hong Ki,saranghanda! hope you will perform well~ FT ISLAND HWAITING !!! ♥ =')

-----------

aigo~
dah bukan rezeki kan ... nak buat macam mana...
the next two days is Bang and Zelo turn perform kat Malaysia.
Tak kisah sangat pun sebab aku tak berapa minat sangat depa nie..
Juz a fans,not a BIG fans...
Honestly,I only know Bang Yong Guk pon sebab MV " I Remember " tu,
dia memang rapper yang awesome la..




tsk~ it's ok ...
Next time kalau ada rezeki,I'll will totally go ...



pi-es-se : Jealous dengan Abang Baki ~


Lots of Love,
MizMaknae.


Wednesday, January 11, 2012

Terima kasih,Cikgu !


that's my BM teacher,
Pn. Siti Zabedah ...
the best teacher ever !
Awesome weii~

Hari ni,Cikgu Zabedah bersara ...
dia bersara awal sebab masalah kesihatan ...
Tahun lepas,cikgu bagitau kami macam tu ...
so sad cannot go to school today ...  ='(

huhuhu ... masih teringat lagi ayat2 dia kat aku masa awal tahun 2011 ...

Cikgu : " masuk2 kelas ja nampak anak Azmi,takdak muka lain ka ? "
Me : " Tahun 2011 la tahun terakhir anak Azmi nie...bila lagi cikgu nak tengok an... "
Cikgu : " hmmm..elok laa tu...taun depan cikgu bersara...sempat cikgu habiskan generasi Azmi. "
Me : *senyum sambil menaikkan kedua2 keningku*

Seriously teaching budak2 kelas sains tulen is not easy,
*but easier than taking care of kelas belakang*
tambah2 dipenuhi dengan perangai gila2 + degil cam kami ...
Cikgu Zabedah memang banyak bersabo dengan kami semua~
Siapa bising je dapat "tawaran" tumbukan Cikgu Zabedah bersama cincinnya yg besaq tu...
huhuhu~

Walaupun Cikgu tak sihat,dia tak pernah tunjuk kat kami ...
Dalam kelas selalu happy je ...
plus,selalu bagi nasihat kat kami ...
Dah tu,kalau bagi keja skolah ... pergghh~
walao we ! boley tersimpul urat2 jari-jemari dan tangan ...
Awesome weii~

Apa2 pun ... kami terra dalam BM pon sebab Cikgu...
*yaka terra?*

I still remember how I hate buat keja Komsas taun lepas ...
tsk~ dah la dapat novel yg agak bosan ...
*I don't read it ... aku dengar daripada kawan2 aku ja...hehe~*
Ada la hari2 tertentu kena buat latihan Komsas...
bosan gila! sampai boley hafal terus persoalan,sinopsis,pengajaran n bla bla bla...
Masa SPM pon dah tak baca buku rujukan Komsas sebab
dah muak n dah TERhafal punnn~
*hebat dok ?*
Cikgu sendiri cakap nak bagi kami buat latihan sampai termuntah...
and yes ! she was right. =)


Apa-apa pun,
thank you so much CIKGU SITI ZABEDAH.
I will NEVER forget you !
I love you CIKGU SITI ZABEDAH.

*BMW tuuu~Awesome weii~*


---

" The teacher who is indeed wise does not bid you to enter the house of his wisdom but rather leads you to the threshold of your mind. "




Lots of Love,
MizMaknae.

That's me.That's you.


Find yours !

This is me :

Thoughtful ( 99.9% true )
Talented ( really ? seriously ? )
Insecure ( oh~ye la kot...kekeke~ )
Reserved ( ye kot ... got a lot of bias n " husbands " meh... )


Lots of Love,
MizMaknae.


Tuesday, January 10, 2012

Playing Dress-up is fun.


[ Click here to play ]

Hey!
Juz play it for fun...
Mutnam juz wanna make a survey...
Awesome weii~

Hope I can win something...
the prize is a signed CD.
But,don't know who's CD.

Oh well~
I don't even care about it...
It's juz for fun !


My vote is for _________ and _________
*secreto de amour...hahaha!*


------


I know,SeHun...
You're also tired of seeing too much Kai's teaser video,right ?
TROLOLO~LALALA~



pi-es-se :  BABO!



Lots of Love,
MizMaknae.

The charm of rolling paper is its anonymity.


Orang selalu cakap :
" Don't judge a book by it's cover "

Aku selalu cakap :
" Don't judge a student by his/her skin"
@
Don't judge a person by his/her looks "




see this guy ?
*of course la depa nampak...apa la!*
For those who don't know him,
this is Cho KyuHyun...
One of my bias and one of my many husband...
TROLOLO~LALALA~

Manis senyumannya,tampan rupanya,comel rupanya.
Tapi,mulutnya...agak kejam...
Hey! Google " sharp-tongued maknae " or " evil maknae ",
you will only find KyuHyun's name.



He's being mean to his hyungs...
AWESOME WE~ 
*borrowing Abang Baki's trademark*
I can't even stop laughing when I watched 
Super Junior Intimate Note...
Seriously,KyuHyun was so evil ...



A last word for my stalkers -
BABO !
*I'm saying it in a friendly way ok.*

pi-es-se : MILKY SKIN,KIM HEECHUL.
SARANGHAEYO,KIM HEECHUL !



Lots of Love,
MizMaknae.