Daisypath - Anniversary

Friday, January 6, 2012

Anugerah Rakan Alam Sekitar 2010


tadi aku dok belek2 album gambar dalam Facebook...
A long-time-no-see album...

ARAS-KEM 1
ARAS-KEM 2
ARAS-FINAL PRESENTATION

Sumpah aku rindu gila ( sampai gila ye~ ) saat2 tu...
hehehe~
Joining Anugerah Rakan Alam Sekitar ( ARAS ) was the best experience 
and not all students in Malaysia can experience that~
We were lucky to be choosen though !

Our first kem kat Kem Kenari for 3 days...
Hari2 we got to eat AYAM ~
First day tu memang best sebab dapat
berkenalan ngan students lain dari sekolah2 lain ...
Lepas tu...penat sepanjang hari...
yelah,explore Gunung Jerai ~
Naik turun bukit pulak kan ...  =.="

We played a lot of fun games together
and we were also forced to jump into the pool !
Tuan Kamal was being mean to us ...
Budak laki takpa la ... kitorang yg perempuan nie...hadooii~
Mula2 Tuan Kamal soh bawak keluar semua barang2 berharga,
then,dia soh kami berdiri dalam kolam tu...
as always,kalau wisel dia berbunyi,kitorang kena baring~
You know what happen next,right ?
Masa tu,I was like this :
" Heaven NOOOO!! BAJU AKU! SELUAR AKU! TUDUNG AKU! "
tsk~ experience tu tetap terbaik !

From left-Me,Izzah,Uwais,Fatin and Amirul


Second Kem pulak kat Sik Inn ...
this time,only 4 people joining in our group.
Uwais tak join.
*sampai sekarang aku tak tau KENAPA...*

We stayed there for 3 days jugak ...

the girls' room

Kali ni kami kena cari specimen kat Sungai Chepir ...
Of course,sebelum ke sana ada la panjat memanjat,turun menurun bukit 
bersama " kawan lama " yang digelar PACAT~
*4 ekor pacat hisap darah aku...cisss!*

Part cari specimen paling THE BEST sebab,
sambil mencari boleh berendam dalam air...hahaha!



apa lagi ek ?
oh ya~
BLIND TRAIL ...
tsk~hate it but I still love it ...
experience yang TERBAIK jugak nie ...

see the pakcik sitting on the chair ?
he's laughing at us ... DAYYUUMM~  =.="


 
yay! SMKPT sampai dulu ...
kitorang ni hebat rupanya main Blind Trail ... hahaha~


Lepas penat ke sana sini,
kami berpenat lagi ...

Siapkan Folio - Amirul
"Conteng" dinding kat dewan - Aku,Izzah,Mirul,Fatin,Cikgu Suraya,Cikgu Saadiah
Making costume - Aku,Izah,Mirul n Fatin
Writing script for the show - Aku

hasil " vandalisme " kami


Pom pang! Pom Pang!
Ting Tang Tong !
Tibalah masanya kami persembahkan lakonan kami atas pentas
kepada semua orang dalam dewan PETRONAS FERTILIZER KEDAH tu !
Mula2 tu...perrgghh! nervous nak mampus !!
Nasib baik la kami bukan sekolah pertama yang kena buat show dulu...
fuuhh~
Tergugat jugak tengok persembahan sekolah2 yang buat persembahan sebelum kami ...
semua best2 belaka...
Kami ? 
buat latihan pon tidak ... sekadar hafal script hasil nukilan aku ja...
masa tu,aku hanya mampu berdoa kepada Allah...semoga persembahan kami berjalan lancar~

Now,saat2 yg dinantikan...
persembahan dari student SMK Pinang Tunggal !
That's US !!
Seram dok atas stage tu ... dah la tak pakai kasut~
apa2 pun ... kitorang tetap teruskan ...

SYAZANI ( ME ) - Butterfly
AMIRUL - Dragonfly ( but looks like butterfly )
IZZAH - Ladybird
FATIN - Pembalak haram
UWAIS - pacat ( u must be wondering how we make a PACAT costume )


Walaupun kami tak ikut " lirik " masing2,
malah,bila naik je pentas tu...Aura dah lain,cakap ikot suka hati ja...
But,we can still remember the facts and which one should be come out first~
and we don't even have props like the other schools ( ada machine potong pokok je ) ...

TARRAA!!

We still got something to take home~

The green trophies = Persembahan Terbaik Tempat Ketiga 
The white trophy = Individu Terbaik Tempat Ketiga ( AMIRUL )


Alhamdulillah ...
hasil penat lelah kami menghasilkan kemenangan yang berharga ...

-----------------


" Every moment is an experience. "

Lots of Love,
MizMaknae.





No comments: