Daisypath - Anniversary

Saturday, January 7, 2012

Back To School babeh !!


Tepat kol 10 aku masih berada di rumah ...
menanti Abahku yang handsome...

" buat pa tunggu abah ? "
Disebabkan kakak aku merangkap driver aku masa cuti dah takda kt sini,
so,Abah la jdi driver pulok...anta aku g sekolah~

" buat pa p skolah ? "
p sekolah sebab nak anta buku teks + jumpa cikgu2~

Sampai sekolah dalam kol brapa pon aku tak tau...hehehe~
*bila dah tak sekolah,jam pon dah tak tengok*
Seeing Zatie,Ummi,Fatin,Ana,Ezam n Hatim make me happy...
I miss my friends so much !

First destination : Bilik BOSS.
Of course la kan...takut Ustaz "ghaib" plak...
kang nak " tawaf " satu skolah tu satu hal pulok...
Sampai bilik BOSS ja,Ustaz beletiaq,hadoii...apalah malang nasib kami...

" Ni kenapa minggu kedua sekolah baru nak hantar ? "

Alah...sori la ustaz...
kami baru bersedia nak melangkah kaki ke sekolah....hehehe~

Plan seterusnya,ke lab physics Encik Keesan.
*nama manja kami beri : Papa Kee @ KeeKee*
Laptop takda atas meja = Cikgu Keesan tak hadir...
*teringat pulok saat KEPULUNAN TENGOK LAPTOP CIKGU ADA KE TAK*

Next destination,
Bilik GKM.
Aku la paling excited...hehehe~
Sebab nak jumpa Cikgu Azwa a.k.a Cikgu Wawa.
Syok dapat jumpa cikgu...
sorry ye cikgu sebab tak bawak " buah tangan " kat cikgu !
Yang Zatie pulak sibok mengedarkan kad Walimatul Urus dia...
23 Januari ni abang dia nak kahwin da...Congratz !
*Tahun depan dia giliran dia pulak! hahaha~*

Pastu kami ke BILIK GURU !
Oh yeah~ tempat favorite aku dari dulu sampai sekarang.
Nak tau kenapa ?
Sebab bila masuk ja ada certain cikgu akan bergosip...
hahahaha~then gosip aku akan spread kat geng2 aku...
*kemain lagi minah gosip nie*
Cikgu Azman terkejut bila aku cakap " HAI ! " kat Cikgu Zabedah dari pintu...
sori cikgu~saya terlebih excited hari nie~
Jumpa cikgu Add.Math paling the bez la...

Me : " Cikgu ! nak soalan Add.Math. "
Cikgu Khairiza : " Apa?! " ( dengan ganasnya )
Me : " huisshh...cikgu nie... "
Dengan tak semena-menanya cikgu " attack " kami.
Cikgu Khairiza : " Ha! mana dia hari tu kata soalan Add Math SPM cikgu tak ajaq ?
siapa dia tu ? "
Me : " ha? siapa dia...yang penting bukan saya "
Cikgu Khairiza tercari2...rupa2nya orang itu ialah Nadiah Anati.
*nasib bek la ang tak mai Anat oi...kalau tak ang memang naya arr!*

Then,kami turun ke bilik kaunseling...
Zatie sekali lagi menyibokkan dirinya,nak ambek no. pin UPU.
Aku plak dengan penuh kejutan :
" WE! PONDOK BARU! WOW! "
Apa lagi...posing la kat situ bersama Cik Ana...

" muka suci baq ang.flawless gitu~ " *prasan melampau



Lompat dan tikam jangan dibelah,
Itulah kisah kami di sekolah.


------
[ OTHERS ]



Jung JinWoon,belajar dari Lee MinHo ke ?
hahaha~ juz saying...
Thanks for your manners by the way...




Lots of Love,
MizMaknae.

No comments: