Daisypath - Anniversary

Sunday, January 1, 2012

The Weird Creatures.

Seperti yang saya selalu cakap kat skolah :

" SHARING IS CARING "


Ya! Hari ni Cikgu Anie nak meluahkan perasaan berkongsi
maklumat kepada anda,"stalker-stalker" saya yang setia .



Ikan di atas ni nama dia Hatchet Fish atau dalam bahasa 
1Malaysia kita Ikan Kapak ...
Dia ni ala Dory dalam kartun Nemo tu~
Tapi ... dia ni scary version of Dory ...
This fish is not dangerous at all dan
spesis paling besar pon bersaiz 12cm ja...
*going to have nightmare tonight*



Ni pulak Tube Nosed Bat ...
found in Hutan Hujan Filipina ~
*cantik dak hidung dia ?*
Scary + Funny


ha ... si comel ni namanya Axolotl ...
*sebut la macam mana pun*
Axolotl = raksasa air
Yang nampak macam bulu color merah tu insangnya...
Comel kan ?



Yang ni namanya Star-Nosed Mole ...
Hidungnya = alat peraba yg sensitif 
Penglihatannya agak kureng ...
Dia telah dicatat sebagai perenang dan penyelam yg agak hebat ...
He eats anything yang berlendir ...



Burung ni namanya Potoo ...
*bukan putu mayang atau putu kacang ok*
Hebat burung ni dalam bab2 penyamaran.
Mulutnya lebar dengan "senyuman".berparuh pendek dan
bermata kuning ...



Ikan yang cun di atas ni digelar Red-Lipped Bat Fish
*sesuai sangat nama tu ngan ikan nie*
Ikan ni adalah perenang yang paling lambat dan malas
sebab dia lebih suka seret dirinya di dasar laut dengan siripnya ...


Jalan terbalik terpijak kaca,
Terima kasih kerana membaca.


Lots of Love,
MizMaknae.





No comments: