Daisypath - Anniversary

Tuesday, April 24, 2012

aN AWESOME DAY WITH AWESOME FRIENDS.


First of all,special thank to Amirul sebab jadi driver kami berempat...
Thank you Zatie,Naqiudden n Uwais sebab join !
Anda semua buat saya sangat happy !

Kami lepak Village Mall...
Mula2 masuk Secret Recipe...Beli kek yang sebijik tu..RM86.90...
Siapa bayar ? Amirul lerr...Dia V.I.P hari ni,tukang belanja kami..hehe~
Then,kami pegi makan Pizza!
OMG~Pizza Triple Sensation tu sgt sedap okay...
Siapa bayar ? Amirul lagi le...


Dua orang jejaka tampan ( what the fish ?! ) di atas ni tukang habiskan makanan..
Kami yg paksa depa habiskan since.....boys kan selalu makan macam serigala...

After makan pizza kami p karaoke...
Siapa blanja? bukan Amirul tp si Naqiu ...
Dok usung la kek sebijik tu...berat tau dak.. =="
Masuk bilik karaoke baru la rasmi kek tu...


Dok tulis WO AI NI kat kek ni macam nak sambut anniversary ja...mwahaha!
Yela...nak beli kek Secret Recipe sebijik ni bukan selalu...
Alang2 dah buleh tuleh...tuleh je la...
Siap mintak pinggan lagi kat abang yg keja kat karaoke tu...haha~


Dua orang jejaka ni mmg expert bab2 karaoke...tambah2 si baju merah tu..
Si baju biru tu kalau part ada high pitch ja dia stop...
Si mirul pulak yang pulun part high pitch...
haha~


I was forced to sing Acha Septriasa's song... =="
Si Naqiu tu la yang memilihnya....huh~apa da...
Penat tau nyanyi lagu tu...

Next time I will sing chinese song with them...haha~
We'll see how la...
Maybe a korean song also....hehehehehe~

So yeah~
I really have a great time yesterday...
Thanks to my besties...
Walaupun 5 orang ja tapi meriah... :)
I love all of you ~ 


Lots of Love,
MizMaknae.










Thursday, April 19, 2012

TESL Interview

16 April 2012...
Hari di mana aku telah menjalani interview untuk Asasi TESL...
dan juga hari Kangin discharged from the military service...haha~
Aku tak pernah menyangka aku akan ke interview tu...malah aku sndiri pun terlupa aku apply untuk course tu..
hehehe~
Awal pagi dah bertolak dari rumah ke UiTM Penang...
Entah la berapa jam,berapa puluh minit baru smpai..
Sepanjang perjalanan bukan reti nak tengok time dah,mp3 melekat telinga...
Nak hilangkan nervous la kononnya...
Aku mesej Teacher Ika n Cikgu Azdiah...I told them to pray for me..hehe~
Bila sampai je mmg perasaan nervous tu ada lagi sikit la...
I met with Syafinaz there...kawan lama tu...
Tak sangka dia pun ambek TESL~
First sekali yang aku kena lalui ialah Ujian...
Alah~ macam exam la..Comprehension 15 soalan,essay 1 soalan...
Soalan comprehension tu ...pada aku...takda la susah sangat n takda senang sangat...
Essay pulak memang senang...tapi ayat power2 mmg dah taknak muncul dalam otak aku...
dah la tak boleh tulis lebih daripada 250 words
Elok la tu...bagi jawab test tu pun sejam ja... =="

Lepas habis tu..........urmmm..habis la..
hantar kat "cikgu",then blah dari bilik tu...
" The interview will start in about 30 minutes after this test over.You can go now,but don't go back home. "
Aku ingat tau dialog kakak tu...

Masa tu la sibuk dok susun balik sijil2 aku...
I sat on a chair...Masa tengah dok susun tu,a girl poke my shoulder.
*macam facebook pulak main poke2 ye*
Nama dia Maisara,orang Penang.We've become friend just like that...
Dua2 mesra alam..macam tu la jadinya~
Dia dulu sekolah convent...Dia cakap muka aku macam muka budak convent...
Eh ? biaq betol...
Then,dia tanya aku kenapa aku nampak cool je...orang lain semua nervous2 belaka...
Nampak cool la sebab aku cover keNERVOUSan aku tu...
*muka aku jadi buruk bila gementar tau dak*

Buruknya lebih kurang macam ni la...


Tunggu punya tunggu,sampai jugak giliran aku...
Interviewers ada dua orang...sorang pakai tudung n sorang lagi tak pakai tudung...I think she's chinese...
Dunno~tak pasti pulak...
Kakak yg pakai tudung tu mesra sikit...soalan yg dia tanya lebih kepada soalan pasal family..
Yang kakak lagi sorang tu keja dia mmg tanya pasal current issues...
Aku tak sempat nak jawab habeh lagi dia dah tembak soalan lain kat aku...
Masa tu aku rasa nak tembak je kakak tu... =="
Wajib la sorang interviewer strict,sorang lagi sporting sikit.
Dia tnya pasal achievement aku...then aku cakap la daripada form 1 sampai form 5 aku yg selalu conquer English...
*bukan nak berlagak...tp mmg jawapan tu ja yg aku terfikir*
Tiba2 dia tanya : " What else ? "
Maka...sesi berbohong A+ aku pun bermula...
Me : " I wrote a story about family n love. "
Interviewer 1 : " oh~have you published it ? "
Me : " No,I'm not finish with the story yet. "
Interviewer 2 : " What is your story about ? Is it about your family ?"
Me : " No,It's not about my family,it's about my sister's friend's life.He used to be a very social guy.He don't have a really good relationship with his father.He was forced to take business course by his father.He changed a lot after he met my sister. "

Dear Mimi,ko tau kan aku cakap pasal siapa...Kisah hidup dia ja yang
aku terfikir time tu...Nanti ko cakap kat dia THANK YOU VERY MUCH SEBAB
SHARE KISAH HIDUP DIA KAT AKU...Kalau dia tak cerita,entah apa la yang aku nak cakap kat interviewers tu...hehehe~

Sebenarnya aku tak pernah pun tulis pasal kisah hidup dia...
Aku tipu ja semua tu...Tapi,pandai gak aku menipu..lol~

Lepas ni,tak tau boleh dapat ke tak course yang aku mintak nie...
Mintak2 la dapat...amin~


Lots of Love,
MizMaknae.

Wednesday, April 4, 2012

Berkhidmat untuk negara.


woot ! woot !
dapat p Langkawi ...
hahaha~
Chocolates heaven...kononnya nak p PLKN,nak kurus tp...
hampeh!
When you think of Langkawi,you will automatically think of chocolates...
Dah la kat situ bebas cukai...adesss~
Tapi,tak best la...confirm pergi PLKN sekerat jalan ja...
sebab bulan 6 offer universiti/kolej dah keluar...
arghhh~aku nak belajar menembak !
*selama ni pegang senapang mainan ja...nak jugak merasa pegang senapang yg real*

Apa2 pun....aku excited nak pergi...
I'll meet a lot of new friends...dan jodoh...maybe~
Nak cari jodoh tu susah kot...I'm not ready for love yet~
Masuk universiti nanti baru aku carik....
*apa ni ? apa ni ? belajaq we~jgn dok menggatai*

p/s : Last night,I got a dream that I will never forget...I sit beside Ren in a talk show~
Semua kira duduk couple2 la...Yang ada kat show tu Me and Ren,Leeteuk and SoRa,ChangMin(TVXQ) and Minho(SHINee),DongWoon and YoSeob.And the MC is JaeSuk ajjushi...Lepas tu~pofff! hilang mimpi tu sebab aku terbangun...argghh!! Ren is still pretty eventhough it's only a dream...hahaha~


Lots of Love,
MizMaknae.

Monday, April 2, 2012

Thank You Jeneral.


Je-je-e~
Thank u so much sebab selalu jadi teman masa abah ngan mama pegi skolah...
Thank u sebab teman jemur baju pagi2....
Thank u sebab penatkan diri ini kejar sana sini~
Thank u sebab buat kami semua happy~
Terima kasih sebab wujud dalam hidup kami... :'(


Rest in peace sayang...
Jeneral rehat la kat sana ...
You'll be better there~
Semalam masa Jeneral manja2 ngan aku adalah saat paling happy...
Puas aku peluk dia semalam...sampai dia tertido atas perut aku...
Tak sangka hari ni dia dah pergi~ :'(
My tears are rolling down now...
I cant type anymore~
I love you Jeneral....forever~ :'(

Lots of Love,
MizMaknae.