Daisypath - Anniversary

Thursday, June 28, 2012

Dari Central Square ke Times Square

mwahahaha~
-
-
-
mwahahaha~

Title tu maksud tersiratnya dari Sungai Petani ke Shah Alam la~
I cant believe right now I'm in a university.........I'm growing up n I dont like it although aku terpaksa jugak membesar dan semakin hari semakin tua... =="

*dapat semua ni masa first day masuk kelas*

Kena buat assignment tu paling xley blah...
dah la blur...
Lecturer yg mengajar tu plak garang mcm hantu...*opppss!sorry madam*

Aku kena catch-up banyak sangat benda~OMG~~
Sabo2...cool down...you can do it ZAZA!
*oh ya~I used my nama glamor kt kem di sini.harap maklum.haha~*

I miss KLSN......Rasanya depa da p menembak....
tengok gambar kat facebook Cikgu Mai,ada geng Bravo~I almost cry...
sumpah rindu gila kat depa...Rasa macam nak balik KLSN ja...
Sehari lepas balik tu Kak Ngah mesej cakap depa semua rindu aku.
*happy sekejap*
Then dia cakap lepas "kepergian" aku,depa pakat jadi mandom...
Bendera pon selalu lupa bawak turun...
So,aku suruh depa focus kat kem,lupakan la aku sekejap...
Hidup Bravo harus diteruskan~with or without me~ :')
haishh~macam2 la perkara best2 yg terjadi lepas aku balik...
*lupakan memori kat kem,Zaza! focus your study please!*

About my parents....
Mama n Abah keep saying that depa kesunyian...
Kat mesej la..kat facebook la~
Nasib baik la rumah tu penuh dengan kucing..rasanya kurang la sikit rasa sunyi Abah ngan Mama...
Mama cakap malam tu Mama nangis sebab teringatkan kami 4 beradik...
Abah pulak cakap nanti kalau abah ada ucin ( Sabah's word,maksudnya duit ) abah datang sini...
To Abah and Mama,sabo ye~nanti raya kami 4 beradik balik naik bas~
All of us gonna be in red on this Raya !
Love u Mama! Love u Abah !


Lots of Love,
MizMaknae.


Sunday, June 24, 2012

Dari Kedah ke Shah Alam

Dua hari yang penat...
Senang cita..minggu yg penat la~
20 Jun aku balik dari kem...21 Jun uruskan segala brg keperluan n dokumen2 penting...
22 Jun "terbang" p Shah Alam...Uruskan rumah sewa,n byrn untuk masuk MSU...Then lepak2 dgn family...
Sabtu petang keluar pulak...
Hari ni hari Ahad,keluar lagi...ayooo~

But today...mmg best la...dapat ronda KLCC dengan kakak n Mimi~
awesome moment !
Macam2 kami buat hari ni tapi makan la aktiviti yg paling bnyk kami lakukan...
Geng2 Indon yg menggedik kat sana habeh kena kutuk ngan kami...lawak kot depa tu~
Dah la fashion EPIC FAIL !
Kat tempat depa bley la depa kata style...kat sini~pergghhh! HANCUR SELEBUR-LEBURNYA!


My breakfast at KLCC...Karai Chicken Ramen~
My sis cakap pedas,but for me biasa2 saja pedasnya...

Then p melawat Kinokuniya~comel ja kedai tu..huhu~


I saw this book n I love it...haha~
comel kan ? :)

Then kami g tengok wayang..cita Madagascar 3...sumpah lawak gila !
Rugi sapa yg tak tengok lagi...gelak daripada mula sampai habis...
Sonya sgt comel okay~~~

*hangpa tgk dia mesti hangpa jatuh cinta macam King Julius jatuh cinta kat dia..hahaha!*

Dah takdak mood plak nak tulis panjang2...
apa2 pun,aku harap semua orang happy hari nie~


Lots of Love,
MizMaknae.




Friday, June 22, 2012

Warga MSU yang official...

So...yeah !
Saya telah menjadi warga MSU ~
Mengambil course Diploma In Education-TESL.
Sekian.Jumpa lagi.



Lots of Love,
MizMaknae.

Thursday, June 21, 2012

KLSN...

I miss the 90 degree hills.

I miss the teachers.

I miss the dewan makan.

I miss my dorm.

I miss the padang kawad.

I miss Bravo.

I MISS EVERYTHING... 





 


Kem Lagenda Seri Negeri...Thanks for everything~ :)


Lots of Love,
MizMaknae.



Saturday, June 2, 2012

KLSN is waiting.

Last day of holiday...
Today,I'm going back to Kem Lagenda Seri Negeri (KLSN)...haishhh~
tak puas betul cuti 5 hari nie...hurrmm...
macam mana pun aku kena kembali ke sana~ =="
and yeah...Aku masih berkesempatan berjumpa dgn Encik Mata Cantik before dia p sambung blajar...yay!
I miss my group,Satay Kijang...the most awesome group in the most awesome class ever!
Rain sekarang ape cer pun aku tak tau...harap2 dia bahagia dgn pelajaran dia..bwahaha!


Tak sempat nak jumpa kawan2 aku kat sini...
Busy punya pasal...alter seluar la,beli baju la,beli makanan la...
Takdak rezeki kan...nak buat macam mana.
Alamatnya kena tunggu sampai aku tamat latihan la~
tunggu je la ye...nanti aku kembali.
I will miss my family n my cats... :')

Goodbye ya all ! 

Lots of Love,
MizMaknae.






Friday, June 1, 2012

One fine day.

31/05/2012
The last day of May...
We went to Cameron Highland...
Sehari ja...awesome kan?
We walk a lot n talk a lot..
yelah...bila 4 beradik dah bertemu semula,
macam tu la jadinya...
Dah sebulan aku tak update blog sebab p PLKN...
So,sekarang la masanya aku nak update...
hehehe~



sorry sebab aku tertutup mata...hehe~



This is what we eat n drink. :)

Drinks : 2 Vanilla Teacino,1 Strawberry Raspberry.
Food : Strawberry Tart,Tuna Sandwich,Strawberry cake,Mushroom soup n Short Bread.

Kami 4 beradik plan nak p sana balik...nak try semua makanan kat sana~
everything SEDAP2 BELAKA !

poster untuk drama terbaru...coming soon~


Kenangan redah hujan kat pasar malam paling lawak...
macam2 terjadi...nak cita pun pnjng sgt..
I bought a sweater ~ ada Domo punya pasal...
At PLKN they call me domo...My feet was hurt so I walked like Domo...
Panggilan sementara je tu...Zaza la nama glamor kt PLKN...
*Thanks to Zack for the name~I really like it!*

Lusa dah kena balik Langkawi...Tak puas la enjoy hari2 bersama family...
Tapi,nasib baik la ada cuti jugak...5 hari pun ok la drpd takda langsung...

" Ya Allah,terima kasih sebab dah anugerahkan sebuah keluarga yang bahagia kepadaku...
Aku berharap family aku akan kekal macam ni sampai bila2..amin~ "


Lots of Love,
MizMaknae.