Daisypath - Anniversary

Tuesday, July 17, 2012

Cintaku ditolak.


Pernah terjadi dak kat hangpa?
hahaha~Takdak sapa yg tolak cinta aku,
sebab tiada yang mencintaiku...
*bley taqa tu? buat teqok jap!*

saja post suka2...
Thanks to Teen Top~lol~ :D
bosan ya amat malam nie...
K.BYE.




Lots of Love,
MizMaknae.

Sunday, July 15, 2012

Hidup.hidup~


THANK YOU KINOKUNIYA!
Finally~I got the novel I want ..hehehe~
this is for Introduction To Literature's class actually...
Ms.Amira suruh beli...

Yesterday memang jalan betul la..
mula2 g KLCC...
jumpa Amirul Azrin kat situ dgn kawan2 dia..haha~
rambut dia da lain sikit...

then g Berjaya Times Square...
xbuat pa pon saja jalan2...
nak shopping xdak duit~bukan xdak la..
cuma sekarang ni dalam proses penjimatan duit~
tunggu dapat MARA le alamatnya...


Mamat ni........
dia la yg buat aku tekezut beruk!
Mula2 kalih kepala ingatkan Jay Park ~
dua kali pandang...choi! bukan la!
Bila pikir balik kejadian ni....boley plak aku terpikir pasal Jay Park lepak kat BTS 
sambil baca chinese newspaper..lol~
Mentang2 la xdapat join MTV World Stage kelmarin...huhu~

*Jay Park kalu bley update twitter....kemain lagi~*

and yeah!
geng PLKN Kumpulan 2 Siri 9/2012 balik pada hari yang sama !


dan semua pakat berkumpul dalam satu GROUP..YAY!

Seronok ja depa dah habeh...
aku? kena repeat balik...awesome!
aku excited sebenarnya nak repeat balik..huhu~
sekurang2nya aku da tau apa nak buat bila sampai sana...
Dan aku da tau taktik nak main games dalam kelas..hahahaha!

*lol~pakat dok cari Geng delta xjumpa...mwahaha~padan muka!*


tu je la kot...nak cakap pasal kehidupan aku sekarang nie...
bertemu kita lagi di hari yang lain!


Lots of Love,
MizMaknae.





Tuesday, July 10, 2012

TEACHER.EDUCATOR.

I'm a university student !
Growing older and older...
Bakal cikgu pulak tu...
Entah macam mana la rupa aku mengajar budak2 sekolah nanti...
Confirm budak2 tu p search facebook aku...mampuih dah~ =="

" jangan sapa2 pun brani add cikgu kt facebook...sapa add siap la! "

Ok..I'm not that mean but~ probably I wont approve their friend request...
So,these are some types of students that I will get...
Well,I'm just guessing.


Naughty male students who love to main2 dalam kelas.


Female students who can't stop gossiping with her friend......like me..dulu la~sekarang jarang...
hehehe~


Student who always keep him/herself quiet...


Students who talk NON-STOP.

at least if I got male students like these...lega la sikit..mwahaha~
or like this ...

mwahaha~galak sekejap...




I will have the right to punish the student yang berkelakuan tak baik...
punishment biar yang bagi depa rasa beban,bukan punishment dgn pukul,rotan or whatever yg menyakitkan.


And gives reinforcement to the students who always being nice,siapkan kerja sekolah
and listen to me well...
*siapa nak aku jadi cikgu dia? bertuah tau..*

 Setakat ni je kot yang boleh taip...
Masa tido telah tiba...bubye!


Lots of Love,
MizMaknae.






Tuesday, July 3, 2012

Problem,problem and problem.


Lumrah kehidupan kan....
dalam dunia ni tak sorang pun terlepas daripada menghadapi masalah...
Aku orang baru kat Shah Alam ni...
dan dalam 2 minggu ja dah macam2 masalah timbul~

Masalah paling besar skali ialah masalah roommates...
bergaduh besar gara2 depa ni~
Aku dah taknak cerita apa yg berlaku...dah penat da cerita kat mama,abah n my sister...
Cukuplah hanya family member yang tau hal ni...
Aku banyak menangis sebab masalah ni la~
Malam tu aku reflect balik apa yang berlaku...aku teringat kat Mama n Abah~
I now finally understand kenapa Mama n Abah selalu diam bila orang maki diorang,caci diorang,carik gaduh dgn diorang...aku betul2 dah faham...

"SILENT IS BETTER"

Biar Tuhan ja yang balas ke atas apa yang orang yang dah buat kat kita...
Kita cakap banyak2,dengan suara yg tinggi pun tak guna~kerja hukum menghukum ni kerja Tuhan,biarlah Dia yang selesaikan tugas Dia...Dia tau apa nak buat~ :)

Problem seterusnya,assignment Madam Shabina for Counselling and Guidance.
Mula2 bila dia sebut pasal assignment...I was like " damn! assignment apa plak dah?! "
Then dia cakap hantar hari Khamis ni....aku dah gelabah dah~
Dia explain lagi sekali pasal assignment tu...download kat E-Learning...
Bukak2 je...tengok tajuk................urgghh! Bosan gila~
Nak taknak kena buat jugak..so I choose question 1...

*Bosan kan? selama ni kat sekolah aku buat cerita ja...*

Apa2 pun...assignment ni dah selesai...
Alhamdulillah~kepala otak dapat berjalan dengan baik~ :)


Next problem,tak lain tak bukan....DUIT a.k.a MONEY~
ya~ya~everyone got problem with money...I know~~~
We don't come from a rich family,we come from a family yang tau berjimat-cermat...
mwahahaha!
RM500 dah nak habis...x sampai sebulan pun~biasa la awal2 bulan ni...
barang keperluan kena beli banyak...

Setakat ni je kot...masalah lain tu tak perlu la aku nak taip kat blog ni...
Biarlah berada dalam diari aku saja....bwahahaha~gagaga~


Lots of Love,
MizMaknae.