Daisypath - Anniversary

Tuesday, July 3, 2012

Problem,problem and problem.


Lumrah kehidupan kan....
dalam dunia ni tak sorang pun terlepas daripada menghadapi masalah...
Aku orang baru kat Shah Alam ni...
dan dalam 2 minggu ja dah macam2 masalah timbul~

Masalah paling besar skali ialah masalah roommates...
bergaduh besar gara2 depa ni~
Aku dah taknak cerita apa yg berlaku...dah penat da cerita kat mama,abah n my sister...
Cukuplah hanya family member yang tau hal ni...
Aku banyak menangis sebab masalah ni la~
Malam tu aku reflect balik apa yang berlaku...aku teringat kat Mama n Abah~
I now finally understand kenapa Mama n Abah selalu diam bila orang maki diorang,caci diorang,carik gaduh dgn diorang...aku betul2 dah faham...

"SILENT IS BETTER"

Biar Tuhan ja yang balas ke atas apa yang orang yang dah buat kat kita...
Kita cakap banyak2,dengan suara yg tinggi pun tak guna~kerja hukum menghukum ni kerja Tuhan,biarlah Dia yang selesaikan tugas Dia...Dia tau apa nak buat~ :)

Problem seterusnya,assignment Madam Shabina for Counselling and Guidance.
Mula2 bila dia sebut pasal assignment...I was like " damn! assignment apa plak dah?! "
Then dia cakap hantar hari Khamis ni....aku dah gelabah dah~
Dia explain lagi sekali pasal assignment tu...download kat E-Learning...
Bukak2 je...tengok tajuk................urgghh! Bosan gila~
Nak taknak kena buat jugak..so I choose question 1...

*Bosan kan? selama ni kat sekolah aku buat cerita ja...*

Apa2 pun...assignment ni dah selesai...
Alhamdulillah~kepala otak dapat berjalan dengan baik~ :)


Next problem,tak lain tak bukan....DUIT a.k.a MONEY~
ya~ya~everyone got problem with money...I know~~~
We don't come from a rich family,we come from a family yang tau berjimat-cermat...
mwahahaha!
RM500 dah nak habis...x sampai sebulan pun~biasa la awal2 bulan ni...
barang keperluan kena beli banyak...

Setakat ni je kot...masalah lain tu tak perlu la aku nak taip kat blog ni...
Biarlah berada dalam diari aku saja....bwahahaha~gagaga~


Lots of Love,
MizMaknae.


No comments: