Daisypath - Anniversary

Saturday, September 15, 2012

PLKN 2012-Part 1


This is the first thing I got ...
guess what ? heaven yeah~I'm excited to go...
*BTW,this story updated by me,requested from a friend of mine in Twitter...*

2 MEI 2012...The first day of my military service...
I dont know why I get so excited to go,I really dont know... =="
Of course it is sad to leave my family,my friends n my cats,but...wajib pergi kan...pergi je la..
We took a bus pergi stesen feri kat Perlis.
Sampai2 je,hujan turun,tapi tak lebat la...nasib baik..kalau tak,jenuh nak lari...
Sejurus selepas mengambil seat masing2,I looked at the boys...
*kot2 la ada yang boleh jadi calon..lol~*

MasyaAllah ! Rambut depa........huduh ya amat !
Boleh dikatakan 3/4 lelaki dalam feri tu sangat.......ugly... =="
Tiba2 terpandang seorang lelaki cina berambut blonde...huisshh~handsome..
Of course...masa tu nama memang la tak tau kan...
so,terpaksa la tunggu bila aktiviti2 kat kem berjalan~
Since I can speak in chinese,maka niat untuk mengambil kesempatan pun bermula~

Masa berlalu dengan pantas...pandang2 dah sampai Langkawi ! :)
KEM PLKN LAGENDA SERI NEGERI-the best camp ever ! trust me~believe me~
All of our bags kena bawak dengan pick-up...
badan kami,bawak sendiri la,naik bukit 90 darjah tu...
penat bagai nak mampus..

After makan kat dewan makan,kami pun mendaftar diri dan dibahagikan kompeni masing2...
Lepas barang2 di check oleh jurulatih yang bertugas,maka kami dibenarkan ke dorm masing2..
Kompeni aku-BRAVO,dorm aku-M2B.
Mula-mula mencari dorm BRAVO memang mystery...
Mula2 cari kat bawah,takdak..tanya cikgu,cikgu cakap kena naik tangga...
Tengok2 ja tangga tu...WOW! OMG! 
Dengan luggage n bags...terpaksa la naik jugak....fuh~penat gila kot~~
Sampai ja M2B,aku terus dok atas katil,mengadap betol2 dengan pintu...
Begitulah aku berkenalan dengan members yang lain,Syaza,Aiza,Syakila...
Yang tu je la yang aku kenal masa tu..tak semua lagi yang datang time tu...
Aiza n Syakila datang 1st May,Geng Sg.Petani n Perlis datang 2nd May,geng2 Alor Setar kebanyakkannya datang 3rd May.

Tak lama lepas tu,M2B menjadi jumlah 15 orang sahaja...
Syazani ( aku la tu. ),Husna,Syira,Syafiqah,Asmiza,Nisa,Syima,Cik Su,Minki,Syakila,Aiza,Leesa,Michelle,Kak Ngah n Syaza.....

Here's some pictures :

Scenery from the hill of our dorm !

inside our dorm ~



okay...end of Part 1...
Part 2-to be continue...

Lots of Love,
MizMaknae