Daisypath - Anniversary

Monday, October 8, 2012

PLKN 2012 ( part 2 )

Kelas dan aktiviti bermula


Woot !
The moment I've been waiting for ~
Classes and Activities !
Selepas secara official nya handphone para pelatih disita a.k.a disimpan untuk sementara dan akan diberi semula pada hari Jumaat sehinnga hari Sabtu pukul 5 petang,maka aktiviti fizikal dan kelas pun bermula !

Dimulakan dengan Kelas Pembinaan Karakter.
Aku disenaraikan dalam kelas Pembinaan Karakter ( PK3 ).
Kami dibahagikan banyak kelas,PK1-PK6 ...
In this class,we learned more about our character,level of creativity and wisdom.
Dalam kelas ni jugak,kami dibahagikan 6 kumpulan,dalam satu kumpulan got like 6-7 members.
Kumpulan paling happening yang aku join Sate Kijang ~ I miss all of the members especially Fiq,Rain n Mierul yang paling bising ~ Kononnya penceria group la...haha! They are actually.
Rain balik awal sangat ... dalam 2 minggu kat kem dia dah pergi,sambung belajar.
Maka hilanglah satu member group kami ... apa2 pun,aktiviti kami tetap diteruskan...

First day dalam kelas of course la awkward...semua orang aku x kenal melainkan yang satu kompeni dengan aku,Leesa,Aiza n Qistina ...
Melalui kelas ni la aku mengenali wirawati yg lain including wira ...
Disebabkan Cikgu Mai telah menolak aku ke arah seorang wira Cina,maka secara automatiknya aku telah memperkenalkan diri aku dalam bahasa cina~
*ayat formal tuh*
Maka,wira yang lain,Chuang n Keong pun datang menyibuk.
Wira pertama yang aku kenal is Huang Zhe Shen ...dia handsome,tapi dah ada awek..hehe~

FYI,bila kelas Pembinaan Karakter bermula,bermulalah sesi gedik-menggedik...
Di sinilah di mana semua wirawati dan wira akan menunjukkan perwatakan masing2...
Couple la,mintak number la,ngorat la~semua berlaku kerana kelas ini...

We played a lot of games dalam kelas ni...
Paling tension bila kena tengok video untuk kelas PK...
Kalau kena tengok time malam kat dewan paling best,
lampu akan dimalapkan,aku n the gang apa lagi...
makan chipsmore yang dianggap sebagai popcorn dan minum 100plus...
hehe~Buat macam panggung wayang la...
Yang tertidur pun ada sebab bosan ~ hahaha!


Part 3 will be continue~bye !


Lots of Love,
MizMaknae





No comments: