Daisypath - Anniversary

Wednesday, October 10, 2012

PLKN 2012 ( Part 3 )


Kontrak Kita Janji or KKJ for short diadakan untuk meyatakan 
semua wira dan wirawati telah secara rasminya akan bersama dengan kompeni masing2 hingga tamat latihan.

From this activity,aku dapat mengenali members Bravo yang lain ...
That's how aku berkenalan dengan Zaini,Imran,Wei Ze,Wei Loon,Bei Er,Ah Liang,Fook
dan wirawati M2A.

From this activity also,bakat melukis daripada pakar dikeluarkan ... mwhehe~
Ah Liang is our official flag's drawer~lawa doe dia lukis ! Sat g kat bawah ni tengok la bendera kami ...hehe~Keong was good in drawing too,the two of them keja brainstorming for Bravo's flag ...
The others tolong pikirkan misi,visi,matlamat,motto kompeni ~
Wei Ze n Wei Loon suddenly asked me about what is Matlamat in chinese when I was writing my emcee's script besides them,so I told them it was 目标 (Mùbiāo).
and yes! aku telah dilantik jadi emcee for KKJ~yay! ...
That's how I knew more about them ...
I even gave Wei Loon and Bei Er and new nickname...
Loon Loon for Wei Loon and Bei Bei for Bei Er~haha!
Wei Ze nak boh Zeze macam pelik pulak so I've decided to keep his original name.
Aku,Pikah and Ira berjaga kat dewan sampai pukul 12a.m sebab nak edit apa yang tak patut ...
There were some boys keep us company but I can't remember who ...
Time tu tgh frust pulak asyik dapat marker pen xdak ink ... harap ja banyak,ink xdak~ =="
When the KKJ day arrived,I was suddenly nervous...lama tak pegang microfon gituh~cewahhh~ 
But,nervousness is normal ~ I've done my job as an emcee perfectly :)
Presentation from the others members were quite good..
Spoil kat Fiq and Keong ja ... haha! Spoil sikit je la,x banyak...they managed to cover their mistake. 

Dear Keong and Fook,I appreciated your hard work for brainstorming everything about out flag until 2a.m ... You guys are awesome ! Tak dinafikan,hangpa dua lah ahli yang paling banyak berkorban untuk kompeni ... :)

*Fook is the one who is holding the paper,Keong is the one who is holding the mic*

And yeah,Asmiza is the official leader for Wirawati Bravo...
Ashraf is the official leader for Wira Bravo,Fook is his assistant ~

Oh~THIS IS OUR FLAG !


TA-DAH!! CANTIK DAK?! CANTIK DAK?! CANTIK KAN....hohoho!
Bendera kami ni sepatutnya berkepalakan helang,tapi atas sebab2 tertentu,
kepala helang terpaksa dipadamkan...maka jadilah Harimau yang bersayapkan api~
*Aku pun taktau apa sebab helang xleh pakai*


Ni Alpha punya bendera. Harimau Merah :)


Bendera Charlie. Gajah Legenda :)


Yang ni Delta punya. Singa Utara. :)




Air teh adalah air yang paling famous kat kem ...
Hari2 kami minum air teh sehingga ada yang tak boleh melepaskan "saham" mereka.
LOL! :D

There are 2 things that became an addiction to everyone :
CHIPSMORE and VITAGEN.

Ntah mengapa jadi begitu ...
2 benda ni sangat famous~walaupun agak mahal tetap dibeli...
Sehingga ada yang sanggup mencuri 5 botol Vitagen~
*pencuri telah pun dikesan.*


That's all for part 3...
nanti sambung part 4 ye~



Lots of Love,
MizMaknae.














No comments: